Yuri is naar huis.

yuri

Yuri is naar huis gestuurd. Hij wil er niet over praten. Zou ik ook niet willen als ik hem was.
Ik weet niet zoveel van Yuri, eigenlijk niks, behalve dat hij verslaafd was. We weten allemaal: eens verslaafd, altijd verslaafd… Iedere gestopte roker blijft trek houden in een sigaretje. Iedere gestopte drinker weet dat er voor hem niet zoiets bestaat als 1 biertje. Misschien 1 kratje.
Zo moet het dus ook met Yuri zijn gegaan: wel lichamelijk afgekickt, maar geestelijk niet.

Wat ik zo sneu voor die jongen vind, is dat dus kennelijk niemand in zijn omgeving (Ik mag toch aannemen dat een topsporter op topniveau begeleid wordt) heeft bedacht wat de spanning met hem zouden kunnen doen… Het is nogal niet niks: je van, wat de Engelsen zo mooi, rock bottom noemen terugvechten tot en met Olympisch niveau en dan nog kans maken op een Olympische medaille ook. Dat moet toch een enorme hoop stress geven en van stress ga je… Juist ja. Aan de fles.

Waarom?

Wat ik nog veel sneuer vind, zijn al die mensen die ik gisteravond op tv heb horen zeggen: ”ja, hij heeft zich al die tijd alles moeten ontzeggen en ja, als je dan omringd wordt door mensen die zeggen: neem toch een biertje… Dan kan je het Yuri toch niet kwalijk nemen, dat hij…” Het zal mijn verleden als juf wel zijn. Vriendjes die het voor mekaar gaan opnemen met nu precies de verkeerde argumenten. Super schattig bij dertienjarigen, maar het gaat hier om een vent van 33.

Een vent die heel goed wist dat hij dat bier moest laten staan en weet je, dat vind ik dan wel weer het stoere van deze man. Hij is gewoon gaan zuipen. Buiten de kostschool (ik bedoel het park waar onze atleten verblijven, natuurlijk) Zodat iedereen het kon zien! Hij had vast en zeker wel stiekem ergens kunnen gaan zuipen, blowen of snuiven, zonder dat iemand het zag. Zo maar ergens. Stiekem en stilletjes, maar hij deed het right in the face.
Waarom? Vraag ik me af. Ik peins er stilletjes over door. Het is heel knap van Yuri: hij is de eerste sporter die me aan het nadenken zet…

lees ook: Olympische spelen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)