Wespenoverlast in of rondom huis

wesp

Wespen zijn insecten met een functie. Ze leveren een bijdrage aan de balans in de natuur. Het zonder reden bestrijden van deze beestjes is dan ook niet de bedoeling. Maar dit wordt een ander verhaal als de wespen overlast veroorzaken. Kun jij bijvoorbeeld door de aanwezigheid van wespen geen gebruik meer maken van jouw tuin? Of is de zolder onbegaanbaar geworden door de grote hoeveelheid wespen die hier leven? Dan is wespenbestrijding noodzakelijk. 

Hoe gevaarlijk zijn wespen?

Veel mensen betitelen een wesp als irritant. De beestjes verstoren namelijk vaak de rust met hun zoemende geluid. En ook het feit dat ze zich tegoed doen aan voedsel maakt de beestjes niet populair. Iedereen kent het wel. Net wanneer je neerstrijkt in de tuin voor een gezellige barbecue komen er overal wespen vandaan. Niets op tafel lijkt meer veilig voor deze insecten en iedereen verplaatst zich noodgedwongen naar binnen. Wespen worden dus met recht als irritant betiteld. Maar hoe gevaarlijk is een wesp eigenlijk? Een wespensteek zorgt in de basis enkel voor huidklachten. Maar een grote hoeveelheid wespengif kan in sommige gevallen de dood tot gevolg hebben. Wespen zijn door hun gemene steken dus wel gevaarlijk te noemen. 

Professionele wespenbestrijding: zo gaat dat

Doordat wespen gemene steken kunnen uitdelen, heb je ze liever niet in je buurt. Als er zich een wespennest in jouw vertrouwde omgeving bevindt, wil je deze vanzelfsprekend snel laten verwijderen. Je kunt hiervoor een professionele wespenbestrijder bellen. Deze vakman begrijpt dat de wespen voor veel overlast kunnen zorgen. Hij zal daarom altijd zo snel mogelijk ter plaatse komen. Voordat de wespenbestrijder start met de daadwerkelijke bestrijding, brengt hij het probleem in kaart. Waar bevindt het wespennest zich precies? En wat is de aanvliegroute van de wespen? Is dit helder? Dan zal hij het wespengif in het nest spuiten. Uiteraard doet hij dit terwijl hij is gehuld in een beschermend pak. 

Zoek naar wespennesten in het voorjaar

Wespen zijn beestjes die zelf bepalen waar ze hun nest bouwen, toch? Ja en nee. Het betreffen inderdaad insecten die hun eigen plan trekken. Maar jij kunt ze hierin wel sturen. Ga bijvoorbeeld in het voorjaar op zoek naar wespennesten. De nesten zijn in het voorjaar nog klein en kunnen dan eenvoudig worden weggehaald. Je voorkomt hiermee dat je in de zomer te maken krijgt met hevige wespenoverlast. Ook het doden van de koningin is een effectieve methode om een wespennest te voorkomen. Daarnaast is het verstandig om de kieren in de spouwmuur te dichten. Zo voorkom je dat ze hier een nest kunnen bouwen. 

leesoo eens: tips om je tuin goedkoop in orde te krijgen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)