4 tips om je tuin betaalbaar op orde te krijgen

tuin

Wil je je tuin eens lekker van een florale make-over voorzien, maar zit je tijdelijk een beetje krap bij kas?

Je tuin op orde krijgen hoeft echt helemaal niet zo veel te kosten. Tenminste, als je het slim aanpakt en gebruikmaakt van een of meerdere van onze tips. In dit artikel zie je hoe makkelijk het is om met een klein budget toch iets heel groots van je tuin te maken. Doe er je voordeel mee!

Tip 1: Kies vaste tuinplanten voor je tuin

Heb jij ook vaak dat je jaar na jaar moet investeren in bloemen en planten voor je tuin zodat het geheel er fleurig en kleurrijk uit blijft zien? Als je ervoor kiest om een aantal vaste planten in je tuin te zetten, ben je direct van dat probleem verlost. Vaste planten zijn echt een sieraad voor elke tuin. Ze bloeien in het voorjaar en de zomer en trekken zich vervolgens even terug in de winter. Om dan het jaar erna weer in volle glorie terug in je tuin te keren. Zo hou je jaren plezier van je planten. Dus waar wacht je nog op? Ga ook snel vaste tuinplanten kopen en je bent verzekerd van jarenlang tuinplezier. 

Tip 2: Bespaar op water met een regenton

Als je je tuin regelmatig wilt besproeien, dan doe je dat normaal gesproken via de drinkwaterleiding van je huis. Maar als je een regenton aanschaft, kun je het regenwater gedurende een bepaalde periode ook opsparen en daar vervolgens je tuin mee besproeien. Dat is niet alleen goedkoper, maar tegelijkertijd ook nog eens goed voor het milieu. Een slimme investering dus, die je tuin bovendien een hele gezellige aanblik geeft.

Tip 3: Lekker stekken

En je hoeft ook niet altijd nieuwe planten te kopen. Wat ook een slimme manier kan zijn, is om planten te stekken. Laat daarvoor een stuk van de stengel van de plant wortelen in een glaasje met water. Zet dit vervolgens binnen, het liefst op een zonnige plek. Zijn er voldoende wortels, dan kun je je stekje weer terug gaan planten in de tuin. Er zijn ook planten die je met een enkel blad kunt stekken. Die laat je gewoon in de grond wortelen maar ze hebben dan wel extra zorg nodig omdat ze zonder wortels eerst nog moeilijk water op kunnen nemen.

Tip 4: Bespaar op je groente met een moestuin

Met een moestuin in je tuin bespaar je op een andere manier geld. Een moestuin is heel makkelijk aan te leggen en het is een duurzaam alternatief voor de aanschaf van groenten in de supermarkt.  Het enige wat ervoor nodig is, is tijd en liefde van jou. Je begint door het kiezen van een zonnige plek in je tuin waar je wat zaadjes plant. Je kunt je moestuin vervolgens zo groot of klein maken als je zelf wilt. En over geld besparen in de supermarkt gesproken: ook deze drie tips kunnen je hierbij heel goed van pas komen.

Kortom, je kunt op meerdere manieren geld besparen bij het op orde krijgen van je tuin. Heb je zelf wellicht ook nog een ultieme bespaartip die je wilt delen?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)