Wat biedt een hypotheekadviseur?

hypotheek

Ken je deze uitspraak: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!” Veel mensen schrijven deze uitspraak ten onrechte toe aan Pippi Langkous, maar zij blijkt dat nooit gezegd te hebben. Toch is het een populaire tekst geworden die veel mensen op zichzelf toepassen als ze voor een nieuwe uitdaging in het leven staan. Het is echter niet altijd verstandig om volgens deze denkwijze te handelen. Wanneer je een nieuwe woning gaat kopen en een hypotheek wilt afsluiten, bijvoorbeeld. Dat is nou typisch iets om een expert bij in te schakelen.

Valkuilen bij een hypotheek afsluiten

Bij het afsluiten van een hypotheek krijg je te maken met kosten die gedurende een behoorlijk lange periode zwaar op je maandlasten zullen drukken. Zelfs de beste hypotheekadviseur kan daaraan niets veranderen. Wat deze hypotheekadviseur wel kan doen, is je behoeden voor allerlei valkuilen. Juist omdat je zoiets nog nooit eerder gedaan hebt, ben je misschien geneigd om een overhaaste beslissing te nemen doordat je ergens een mooi aanbod ziet staan. Iemand die vaker met dit bijltje gehakt heeft, weet exact wat de voor- en nadelen van een bepaalde constructie zijn en kan je dus op tijd waarschuwen voor eventuele beren op de weg.

Iedereen is anders

Bij het afsluiten van een hypotheek bestaat er eigenlijk geen standaardkeuze. Iedereen is anders en heeft een andere specifieke situatie. Misschien ben je net getrouwd of verhuis je juist vanwege een scheiding? Sommige woningkopers beschikken over eigen vermogen om de woning deels mee te financieren. Ben je zelfstandig ondernemer? Dan gelden er weer andere protocollen om te volgen, aangezien je dan niet beschikt over loonstrookjes van een werkgever, die een stabiel inkomen weerspiegelen. Kortom, er zijn nogal wat facetten waarmee je rekening moet houden bij het afsluiten van een hypotheek. De hypotheekadviseur kent al die zaken vanuit de dagelijkse praktijk en heeft de expertise in huis om jou als leek door het woud van regels en mogelijkheden te loodsen.

Slimme keuze

Natuurlijk hangt aan deze dienstverlening een prijskaartje. Maar dat prijskaartje wordt bij veel traditionele hypotheekadviseurs in hoge mate bepaald door de kosten voor het kantoor waarin ze jou ontvangen. Stel jezelf eens de vraag of je echt behoefte hebt aan een luxe kantoorpand als locatie om in af te spreken. Het gaat toch om de kennis en ervaring van de hypotheekadviseur? Online kun je voor deze dienstverlening veel goedkoper terecht.

lees ook eens: aan Tafel

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)