Waarop besparen wij?

besparen

Tijdens het koppensnellen in het nieuws (vreest niet dit is de officiële naam voor het alleen maar lezen van de titel van een artikel), viel mijn oog op een artikeltje in de Metro: ” waarop besparen wij”

Volgens goed koppensnellers gebruik las ik vluchtig wat koppen in het artikel zelf en zag dat het vooral over het niet wisselen van verzekering ging. Onzorgvuldig als bezig was, besloot ik dat het wel een verkapte reclame zou zijn en las niet verder. Maar mijn belangstelling was gewekt. Waar bespaar ik eigenlijk op? En waarom nu juist op die dingen?

 Besparen op koopjes

Ik ben een eerste klas koopjes jager, altijd geweest. Toen ik arme student was, toen ik geld genoeg verdiende en hier in Parijs ben ik het ook.
Nu zit er in koopjes jagen een gevaar: je koopt dat paar schoenen, die jas, die jurk, die je eigenlijk niet nodig hebt, maar hij was voor de helft van de halve prijs.
Ik beken dat dat me nog regelmatig gebeurt. Vorige week, bij een schoenenwinkeltje in Saint Dennis, waar ze hele mooie schoenen voor €10 (ja echt 10 euro) hadden, kocht ik een paar dat ik perse wilde hebben een maat te groot. Mijn maat hadden ze niet meer…Ze slippen. Ik ga ze aan een vriendin geven.

 Dingen laten.

Dat is een vorm van besparing die als het aan mij ligt snel weer in de mode komt. Besparen door de verwarming lager te zetten, door korter te douchen, door de fiets te pakken en niet de auto. Door minder gesneden groenten te kopen maar gewoon een hele rode kool mee naar huis te nemen.
Weet je hoeveel zuiniger je boodschappen doet als je die asperges uit Peru laat liggen en je gewoon een rode biet in de oven roostert?

Grofweg kan je zeggen dat besparen je portemonnee spaart en het milieu. Wat is er tegen?

Wie vindt besparen het leukst? In het artikel zag ik vanuit mijn ooghoeken dat onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen besparen leuker vinden dan mannen. Geloof ik helemaal niks van, maar dat leg ik je uit in mijn volgende blog.

Lees ook eens water besparen, een waardeloos blog

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)