Geslaagd? Vier een feestje

geslaagd

en of ben jij iemand die onlangs geslaagd is? Dat is een goede reden om een feestje te vieren. Hoe je een feestje viert als je geslaagd bent lees je hier. Denk hierbij aan de reden van slagen, de uitnodigingen, het budget, een eventueel thema en een cadeau.

Waarvoor geslaagd?

Hoe je een feestje viert voor iemand die geslaagd is is afhankelijk van waarvoor de persoon geslaagd is. Voorbeelden hiervan zijn geslaagd zijn voor de middelbare school, voor het middelbaar beroepsonderwijs, hogeschool, universiteit of overige cursussen of opleidingen. Educatie kan hard werken zijn, vaak duurt het vele jaren voordat iemand eindelijk geslaagd is. Daarom is het een goede reden om een feestje te organiseren. Verras iemand met het organiseren van een feestje of nodig wat mensen uit voor je eigen feestje. Hoe het feestje eruit zal zien ligt aan de leeftijd en wat jullie leuk vinden om te doen.

Cadeau

Bij een feestje is het leuk om de geslaagde een cadeau te geven als blijk van waardering. Goede cadeaus voor iemand die geslaagd is, zijn bloemen, chocola, drank of andere cadeaus die speciaal te bestellen zijn voor mensen die geslaagd zijn. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een cadeaubon te geven, zodat de geslaagde zelf iets kan uitkiezen. Handig voor mensen die liever zelf de touwtjes in handen hebben wat betreft cadeaus. Een mooie verpakking en een brief erbij laat al zien dat je de tijd hebt genomen om een cadeautje te halen en het goed hebt laten inpakken. Uiteindelijk is het gebaar het belangrijkste.

Uitnodigen voor het feestje

Nu je weet dat er een feest gaat komen is het tijd om na te denken over wie je gaat uitnodigen. Wie je uitnodigt is afhankelijk van het type feestje. Misschien gaan jullie alleen met vrienden een late avond maken, of is het een beschaafd feest waar ook familie met kinderen welkom zijn. Je kunt er ook voor kiezen om een combinatie van beiden te doen, zodat de jongere visite eerder op de avond kan langskomen zodat je later genoeg tijd hebt met je vrienden om het te vieren. Formeel gezien dien je 6 weken van te voren een uitnodiging te sturen, hiermee zorg je ervoor dat iedereen erbij kan zijn en eventueel vrij kan vragen. 

Elk feestje groot en klein heeft een budget

Hoeveel je spendeert aan een feest is ook belangrijk om in gedachten te houden. Je zult moeten berekenen hoeveel mensen er komen en hoeveel zij ongeveer zullen eten of drinken. Natuurlijk kun je je visite vragen of zij zelf wat drinken meenemen, maar je kunt er ook op rekenen dat de meeste mensen gemiddeld 2 drankjes per uur drinken. De eerste paar uur zijn dit er 2 á 3 per uur, maar naar loop van de avond drinken mensen over het algemeen iets minder. Zorg ervoor dat je wat snacks in huis hebt zodat mensen wat kunnen eten. In principe zijn dit alle kosten die gemaakt moeten worden, maar je kunt ook groter uitpakken door middel van een thema.

lees ook eens: een gezellige woonkamer

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)