5 redenen waarom een vakantiepark hartstikke gezellig kan zijn

vakantiehuisje

De kogel is door de kerk. Je hebt besloten om dit jaar dicht bij huis te blijven tijdens de vakantie. De reizigers onder ons weten hoe heftig deze beslissing kan zijn. Waar je eerst in de gekste uithoeken van de wereld kwam, ga je nu naar een vakantiehuisje op de Veluwe… Dit moet even bezinken. Toch is een vakantie op een vakantiepark dicht bij huis helemaal zo gek nog niet. Dit zijn de redenen waarom het hartstikke gezellig kan zijn.

vakantiehuisje

vakantiehuisje

 1. De Nederlandse omgeving ontdekken

  Natuurlijk is Azië adembenemend. En in Italië schijnt het zonnetje altijd. Maar wanneer je op een bungalowpark in Nederland verblijft ontdek je het schoon van ons eigen land. Want ook Nederland heeft prachtige gebieden die we soms als vanzelfsprekend beschouwen. Doe je ogen open en ontdek wat ons kleine landje allemaal te bieden heeft.

 2. Spelletjes spelen in de auto

  De reden waarom je dicht bij huis op vakantie gaat, is vaak zodat je niet te lang hoeft te reizen met de kinderen. Het voordeel hieraan is dat je samen in de auto stapt en de spelletjes kunt gaan spelen. “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…”, woordenslang maken, wie de meeste honden ziet, kentekens raden, verkeersborden bingo, etc. Kijk je al uit naar die paar uurtjes in de auto?

 3. Een vakantiehuisje is intiem

  Wanneer je verblijft in een huisje heb je alle ruimte en tijd voor quality-time samen. ’s Ochtends maak je samen ontbijt en ’s avonds is het genieten van de zwoele zomeravonden in de tuin. En is het wat kouder, dan zak je samen lekker onderuit op de bank of haal je het ouderwetse Ganzenborden tevoorschijn. Het creëert een beetje het gevoel van een thuis, maar dan zonder alle verplichtingen.

 4. De kinderen maken veel vriendjes
  Doordat je constant op dezelfde plek verblijft, hebben de kinderen de mogelijkheid om veel vriendjes en vriendinnetjes te maken. Vaak als je op doorreis bent, zijn ze veelal op zichzelf gewezen. Toch leuk dat ze ook een keertje mee kunnen maken hoe het is om vakantievriendjes te maken? Wie weet, worden het vrienden voor het leven.
 5. Je hebt wat meer tijd voor jezelf
  Naast dat de kids vriendjes maken, is er op de meeste vakantieparken een animatieteam aanwezig die ze bezig houdt. Daarnaast is er meestal een speeltuin om de hoek van het vakantiehuisje, waar ze zelf naartoe kunnen lopen. Je hebt er even helemaal geen omkijken naar, waardoor je lekker weg kunt duiken in een goed boek of op stap kunt gaan met manlief. Ook belangrijk!

lees ook 4 steden waar je even heerlijk kan ontspannen

of tips om je huis in te richten

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)