Waarom je Brabantia kiest.

branbantia oranje

Waarom je Brabantia kiest.

Zeg Brabantia en iedereen weet direct waar je het over hebt. En dat niet alleen, iedereen heeft er ook een beeld bij.
Wedden dat jij ook onmiddellijk iets voor ogen had, toen ik Brabantia zei?
Als je het tegen mij zegt, dan zie ik onmiddellijk van die oranje blikken voor me. Oranje met blauwe bloemen. Ze hadden er ook broodtrommels van en zelfs een rekje voor de theedoeken!
Ik vond dat hip. En gezellig. Mijn moeder vond het niks. Zij hield duidelijk niet van hip en bleef haar saaie degelijke crèmekleurige blikken trouw.

branbantia oranje bron Etsy

Grappig genoeg, erfde ik vele, vele jaren later uit de inboedel van mijn schoonmoeder “saaie” effen groene blikken. Die het geweldig doen in mijn knip-oog-naar-de-jaren-vijftig keuken.
En ze mogen dan hier en daar een deukje hebben opgelopen, ze doen nog prima wat ze moeten doen: mijn koffie, thee en suiker droog en luchtdicht bewaren.
De artikelen van Brabantia, je koopt ze duidelijk voor de lange termijn.

Terwijl ik zo terug mijmerde naar de tijd van hip en oranje en lange haren voor jongens ( was mijn moeder ook al niet voor) viel het me in, dat Brabantia al best lang moet bestaan, zo  ondertussen.
Dat blijkt te kloppen: het merk is bijna 100 jaar oud.
Het is in 1919 opgericht  in Aalst en ze begonnen met het maken van huishoudelijke artikelen , zoals trechters, zeven en melkkannen ( als ik toch ooit zo’n melkkan in handen kan krijgen….)

brabantia

Een merk dat huishoudelijke artikelen produceert en  al bijna 100 jaar meegaat, dat moet toch wel een heel bijzonder merk zijn. Ik zou zo gauw niet weten van welk merk dat je dat nog meer kan zeggen.

Hoe komt het dat Brabantia al zo lang bestaat?

Ik denk dat dat komt door een combinatie van twee dingen: ze maken oerdegelijke kwaliteit, die echt twee generaties mee kan. En ze hebben een ijzersterk gevoel voor de tijdgeest.

In mijn puberjaren waren dat de hippe blikjes. Nu maken ze bijvoorbeeld prachtige was tassen onder andere in pastel mint. Vindt mijn dochter dus echt een geweldige kleur! ( en je begrijpt het: de geschiedenis herhaalt zich…)
Als ik nu  Brabantia blikken aan zou schaffen, dan ging ik beslist voor de voorraadbus, met vensterdeksel. Zo handig bedacht! Ik heb alles in grote laden staan, als ik die open trek wil ik inderdaad door het deksel kunnen zien wat er in mijn blikken zit. Slimme jongens daar in Aalst.

branbantia

Daarnaast maken ze zoals gezegd: oerdegelijke kwaliteit. Dat betekent tegelijkertijd dat het niet de goedkoopste spullen zijn, die ze verkopen. Eerlijk gezegd, ze zijn in aanschaf ronduit duur.
En natuurlijk is het fijn, dat je als je nu iets aanschaft, je je daar je schoondochter later nog een plezier mee doet, maar je moet het wel nu betalen…

Daarom ben ik erg blij met de outlet die ik heb gevonden. Ze hebben 1411 artikelen in de sale: strijkplanken, wasdrogers, wasmanden, prullenbakken en voorraadbussen. Wedden dat je daar met veel plezier je slag kan slaan?

lees ook: de best bekeken televisieprogramma’s voor vrouwen

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)