Vrouwenvoetbal

vrouwenvoetbal

Wereldkampioen

Het Nederlands elftal is geen wereldkampioen geworden. Dat is op zich geen nieuws, het Nederlands mannen voetbalelftal is nog nooit wereldkampioen geworden. Over hockey hebben we het nu even niet, want die worden tenslotte om de haverklap wereldkampioen, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

Hockey

Toch maar even over hockey dan. Ik heb nog nooit iemand horen beweren dat de vrouwen minder goed konden hockeyen dan de mannen. Het zal vast zo zijn dat wanneer de mannen tegen de vrouwen spelen, dat de mannen dan in bijna alle gevallen winnen. Doet dat er toe?

Waarom kunnen we makkelijk accepteren dat vrouwenhockey een andere sport is dan mannenhockey en hebben we daar bij voetbal zoveel moeite mee?

Andere sport

Dat Maarten van der Weijden niet kan voetballen en Tom Dumoulin een modderfiguur slaat bij de 100 meter vrije slag, daar heeft toch ook niemand het over.

Waarom veroordelen we dan massaal het vrouwenvoetbal, omdat ze niet van de mannen kunnen winnen. Ze hoeven toch ook niet tegen de mannen. Al is het topfavoriete team van de Verenigde Staten prima in staat om van menig mannenteam te winnen volgens mij.

Leeuwinnen

De Nederlandse leeuwinnen hebben zich in de finale kranig geweerd, maar de Amerikanen waren gewoon beter, dat is helemaal geen schande. Miedema, van Veenendaal, van der Donk en van der Gragt hebben laten zien dat Nederland meedoet op het hoogste niveau.

Vrouwenvoetbal en vergelijken

Vrouwenvoetbal is in Nederland een relatief jonge sport en voetbal is de sport die de meeste aandacht krijgt. De valkuil om vrouwenvoetbal met mannenvoetbal te vergelijken ligt dus op de loer.

Laten we ophouden ze met de mannen te vergelijken, die moeten eerst nog maar eens bewijzen dat ze het beter kunnen.

lees ook eens: de beurs een mannenbolwerk?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)