De beurs een mannenbolwerk? Nu niet meer!

de beurs

De beurs wordt al sinds mensenheugenis een mannenbolwerk genoemd. Vreemd is dat niet. De verschijning van Deterding op de beursvloer kreeg geen geweldige gevolgen voor de vrouwen in de handel. Tot een aantal jaar geleden was het nog steeds ondenkbaar dat wij als vrouwen actief deel zouden nemen aan de handel in financiële instrumenten. De strijd van het feminisme keerde het tij niet, noch het stijgende aantal vrouwen op topposities. Maar dankzij het internet zijn er wél grote veranderingen waarneembaar. Vrouwen en beurshandel? Dat gaat heel goed samen!

Waarom vrouwen beter zijn in handelen op de beurs

In 2006 moesten de vrouwen op Wall Street nog verdedigd worden tegen de mannen die seksistische opmerkingen te verwerken kregen. En die bovendien constant onderbetaald werden. In die tijd zijn ook de eerste echte keerpunten te zien. Het is namelijk het moment waarop de online handel in de schijnwerpers komt te staan. Op dat moment maakt de sekse ineens niet meer uit. Wereldwijd zijn vrouwen zich gaan verdiepen in de handel in financiële instrumenten. Keer op keer bleken de vrouwen beter te zijn in het handelen dan de mannen. De achterliggende reden: vrouwen kunnen beter rationeel blijven denken, ook op de momenten waarop er wel verliezen gemaakt worden. Wij zijn op zulke momenten beter in staat om nuchter na te blijven denken en onze emoties uit te schakelen.

De wereld van de cryptovaluta

Wanneer er gekeken wordt naar de cryptovaluta en de handel hierin, dan wordt eens te meer duidelijk dat de vrouwen een betere positie hebben verworven. Er zijn veel vrouwen die al op een vroeg moment een kleine investering gedaan hebben in munten zoals Bitcoin. Munten die op dat moment nog niet veel waard waren en die veilig geparkeerd werden op een hardware wallet zoals die van Trezor. Een aantal jaar later is de waarde van deze munten ineens vele malen hoger en is er een mooie winst gemaakt. Ook hier geldt dat de sekse van de handelaar niet te zien is. Niet bij een broker en niet bij een exchange. Zo zijn er veel meer vrouwen actief op de financiële markt dan ooit tevoren. En dát is een ontwikkeling die we alleen maar toe kunnen juichen.  

de beurs

Bron: Pixabay

Veiligheid en terughoudendheid

Binnen de wereld van de cryptovalutahandel zijn veel gevaarlijke factoren en actoren. Wanneer er iemand slachtoffer geworden is van oplichting, zijn dit vaak mannen die niet goed opgelet hebben. Vrouwen letten doorgaans beter op de veiligheid. Het is bijvoorbeeld altijd verstandig om te kijken naar de licenties die een aanbieder heeft voordat er iets gekocht wordt. Ook het opslaan van de munten op een veilige hardware wallet is een sterke aanrader. Aangezien het iets meer werk is (maar tegelijkertijd vele malen veiliger), wordt het vaak vergeten. En blijft het vermogen online staan. Wil je investeren in cryptovaluta nu de beursvloer geen mannenbolwerk is? Zorg er dan voor dat de veiligheid altijd op de eerste plaats blijft staan.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)