Vrijdag de dertiende….

vrijdag de dertiende pas op

gaat het echt mis op vrijdag de dertiende ?

Voorzichtig, heel voorzichtig, stapte ik mijn bed uit….zeker vandaag moet ik oppassen om niet met mijn verkeerde been uit bed te stappen…Maar het gaat goed. Beneden aangekomen zeurt de kat om eten, dat is niet opmerkelijk, die kat zeurt altijd. Om eten, om aandacht, om deur open-deur dicht..

Ik kan haar rustig aaien en eten geven en deur open-deur dicht doen. Ze is niet zwart, ze is een lapjeskat. Nou ja een paar van die lapjes zijn zwart, maar dat zal het verschil wel niet maken, toch?
Kat vind in ieder geval van niet.

Alles verloopt zo als het hoort

Koffie zetten gaat goed, koffie kookt niet over, ik brand mijn hand niet aan de gloeiend hete koffiepot. Het lijkt erop alsof de ochtend gered is. Ik drink voorzichtig van de hete koffie en geniet, nee vrijdag de dertiende krijgt mij niet te pakken.

 Een vriendin belt, ze is niet gelukkig, sterker nog: ze is in tranen.
Ligt dat aan vrijdag de dertiende? Welnee, dat ligt aan mannen, of om precies te zijn een man.
Die lag ook al dwars op donderdag de twaalfde en zaterdag de veertiende. Beetje vent heeft geen dag nodig om vervelend te zijn. Die nemen daar gewoon een heel leven voor.

mij hebben ze niet met dat vrijdag de dertiende gedoe…

Hoewel ik mezelf helemaal gerustgesteld heb, zowel wat kat als man betreft, druk ik mezelf nogmaals op het hart vandaag voorzichtig te zijn.
Wanneer ik even de deur uitstap om boodschappen te gaan halen, kijk ik zorgvuldig om me heen. Gelukkig, geen ladders! Ik kan gewoon lopen waar ik wil, zonder nadenken en zonder uit te hoeven kijken.

gelukkig

Opgelucht en blij, stap ik de stoep af: De supermarkt ligt aan de overkant.
Dat had ik nu niet moeten doen….Een scooter scheurt rakelings langs me heen. De bestuurder braakt termen uit die ik op een nette site als deze niet wil herhalen.

Geschokt stap ik terug de stoep op. Gelukkig, ik mankeer niks. Maar wacht eens even….ik had toch een boodschappentas in mijn hand? En in de boodschappentas zat toch een portemonnee ? Met een briefje van €50,00?

Vrijdag de dertiende he, ik wist het….
Lees ook eens : soap series kijken

like Like
2 antwoorden
 1. Marith
  Marith zegt:

  Leuk geschreven maar waar was je tas?
  Ik weet niet? Mag hopen dat je de tas had thuis gelaten en dat het niet de scooterrijder was die per ongeluk (het was immers vrijdag de 13e) de tas uit je handen griste.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)