Voor het eerst een keuken inrichten? Dit heb je sowieso nodig!

,
Voor het eerst een keuken inrichten - Dit heb je sowieso nodig!

Of je nu op jezelf gaat wonen of vanuit een studentenhuis je eerste keuken krijgt: richt met name de keuken goed in. Deze ruimte wordt namelijk vaak onderschat, terwijl je juist veelvuldig in de keuken te vinden bent. Van apparaten tot voorraad: dit heb je in ieder geval nodig.

 

Koffiezetapparaat en koffie

De dag kan niet beginnen zonder koffie! Een koffiezetapparaat is dus essentieel in je keuken. Let erop dat je een apparaat kiest dat aansluit op jouw wensen. Drink je bijvoorbeeld het liefst filterkoffie of espresso? En hoe zit het met een stukje gemak? Met koffiecups is het heel simpel om je koffie te maken. Geen wonder dat cups zo populair zijn. Welke koffiesoort je ook graag drinkt, je kunt eenvoudig koffie bestellen en het thuis laten bezorgen. Je hebt immers al genoeg aan je hoofd met de verhuizing. Je koffie is zo in ieder geval snel binnen.

 

Waterkoker

Om thee mee te zetten of om heet water te gebruiken bij het koken: een waterkoker komt in ieder huishouden van pas. Je kookt er snel water mee, wat maaltijden bereiden dus ook nog eens beter maakt. Zeker als je graag thee drinkt, gebruik je het apparaat iedere dag. De waterkoker moet dus zeker op het lijstje van nieuwe aankopen.

 

Pannen

Zonder pannen is het vrij lastig om een maaltijd in elkaar te flansen. Van een kookpan tot een koekenpan, zorg dat je de benodigde pannen in huis haalt. Die twee pannen vormen in ieder geval de basis. Verder kun je nog denken aan onder andere een hapjespan, rijstpan, sauspan, braadpan en grillpan.

 

Oven

Ook een oven is een handige tool bij koken. In sommige keukens zit al een oven ingebouwd, maar dit is lang niet altijd het geval. Gelukkig kun je ook een losse oven aanschaffen. Van ovenschotel tot aardappelen, je kunt een heleboel gerechten op smaak brengen in de oven. Een airfryer of een magnetron voegen we trouwens ook nog even toe aan deze categorie: mogelijk wil je deze apparaten tevens gebruiken.

 

Keukenapparaten

Bij het koken kun je allerlei apparaten gebruiken. Denk aan een blender, keukenmachine, staafmixer of handmixer. Ook een pastamachine is een graag geziene gast in de keuken. Of heb je al eens aan een foodprocessor gedacht? Ga vooral na wat jij denkt nodig te hebben – niet iedereen gebruikt dezelfde tools.

 

Kleine keukentools

Van grote apparaten gaan we door naar kleinere keukentools, die we even samenvoegen. Zo is een keuken niet compleet zonder snijplank. Om ingrediënten te snijden heb je tevens een goed mes nodig. Haal meteen een kwalitatief koksmes in huis, waar je lang mee doet. Spatels, opscheplepels en tafelbestek: dit heb je allemaal in gebruik. Geef deze spullen een vast plekje in de keuken, om de boel netjes te houden.

 

Voorraad

Het is handig om een voorraad te hebben, die je opslaat in bijvoorbeeld een voorraadkast(je). Verschillende producten kun je lang bewaren, waar je dan ook zeker baat bij hebt. We noemen wat essentials: koffie, thee, rijst, pasta, gedroogde kruiden, olie, pakken soep, crackers en noten. Als je deze spullen in huis hebt, dan kun je altijd uit de voeten. Ook als je eens een keer geen tijd of zin hebt om nog naar de supermarkt te gaan.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)