Dromerigheid, door Cynthioa Poen

dromen

Ik ben nogal van het dromen, mijn fantasie kent weinig grenzen. In gedachten heb ik al zo’n honderd boeken geschreven ( in werkelijkheid zijn het er twee), kocht ik tientallen Franse boerderijtjes in evenzoveel gehuchten en leefde ik een reizigersleven waarbij ik dan weer in Nederland en dan weer in het buitenland werkte.

Met mij kan je alle kanten op!

Tijdens elke vakantie raak ik ongeveer verslaafd aan huizen kijken in de plekken die ik bezoek. Momenteel ben ik in de Ardèche en daar staan een hoop snoepjes. Als ik geld genoeg had dan wist ik het wel :-)

De romantiek van dat Franse leven vind ik hypnotiserend.

Dromen over voor altijd…

Het grove steen van de huizen hier, de fantastisch begroeide prieeltjes en de ‘je ne sais quoi’ van al dat hier zo aanwezig is en wat wij totaal niet kennen. Ze leven losser, die Fransen, geven veel minder om uiterlijk vertoon of geweldige interieurs. Ze doen het veel meer met dat wat er is ( uitzonderingen daar gelaten natuurlijk)

In december waren we in de Morvan. De gite waar we een weekje verbleven was van een oogstrelende schoonheid. Knus zaten wij, na urenlange wandelingen door de groene heuvels, bij de houtkachel in de woonkeuken na te genieten. Keken we onder het genot van een wijntje uit over die uitgestrektheid van alle natuur, en zwijmelden we weg bij de gedachte dat wij zoiets zouden bezitten.

Over het praktische hebben we het maar zelden, het genieten staat in onze dromerigheid voorop. 

Weer terug in ons eigen fijne paleisje in Nederland vergeet ik mijn wens om een Frans paleisje te bezitten alweer snel, de waan van dat dagelijkse neemt het al rap weer over. Vanaf komende zaterdag reizen we verder door Frankrijk, door het binnenland, langs pittoreske dorpjes en door smalle straatjes. Gewoon fijn op de bonnefooi.

Ik gok dat mijn verslaving de komende weken een tandje bij gaat zetten :-)

 

Heb jij ook zo’n malle afwijking net als ik heb? Over al mijn reisavonturen, en meer, schrijf ik. Al mijn verhalen staan verzameld op mijn eigen website. Leuk als je een kijkje neemt 

https://cynthiapoen.nl/

En lees van Cynthia op VrouwenPower: Voorjaar

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)