Verwachtingen, je kan het niet helpen dat je ze hebt.

verwachtingen

verwachtingen, hoe hoog gespannen kunnen ze zijn?

Je moet er niet zoveel van verwachten, zei mijn moeder altijd. Dat vond ik zoooo flauw. Net of het kinderachtig was, dat ik me ergens op verheugde…
Nu ik zelf moeder ben, kan ik makkelijk zien, dat ze mijn overgrote enthousiasme zag en me wilde behoeden voor een teleurstelling.

Dat deed ze natuurlijk helemaal niet, ik bleef mijn verwachtingen koesteren. En ach ja, zoals dat gaat, soms viel het mee, soms viel het tegen…Het leek het leven zelf wel.

ken jij je verwachtingen

Wanneer je van je zelf weet dat je bepaalde – voor mijn part huizenhoge – verwachtingen hebt van iets, dan is er eigenlijk nog niet zoveel aan de hand. Dat weet je namelijk van jezelf. Je koopt een staatslot, gaat voor de tv zitten hopen op dat miljoen. Je wint nog geen tientje. Dan schenk je een glaasje wijn in en moet je hartelijk om jezelf lachen. Je wist heus wel dat je verwachtingen te hoog gespannen lagen.

Anders wordt het als je helemaal niet door hebt wat er van je verwacht wordt. Het klassieke geval van uitgenodigd worden voor een feestje waar de dresscode casual is en waar je zwaar under dressed verschijnt. Jouw casual is duidelijk anders dan hun casual.

Een aantal jaren geleden vierden wij Sinterklaas met gedichten en alles d’r op en du’r an. Het vriendje zou voor het eerst meedoen. Bij hem thuis vierden ze ook uitgebreid Sinterklaas: hij zag het helemaal zitten. Wij ook.

Hij had mij getrokken, ik opende mijn gedicht en begon te lezen. Maar wat overkwam mij? Ik kreeg een verslag van wat er het afgelopen jaar gebeurt was. Op rijm en in de meest lovende bewoordingen.
Het was absoluut goed voor mijn ego, maar ik wist toch zelf ook wel wat er dit jaar gebeurt was?

Toen drong het tot me door dat dat zijn manier van Sint vieren was. En dat hij waarschijnlijk wat meer verwachtte, dan een vriendelijk plaag gedichtje over zijn kookkunst (hij kan heel goed koken) Ach, geen man, geen vrouw en geen paard overboord. Veel gelachen en veel marsepein. Rare dingen, die verwachtingen.

like Like
9 antwoorden
 1. rachel
  rachel zegt:

  mooi verwoord weer. ik had altijd hoge verwachtingen maar heb nu zoiets van ik zie het allemaal wel en dan kan ik ook niet zo teleurgesteld worden

  Beantwoorden
 2. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik moest erg lachenen het is herkenbaar. Thuis vierde we mijn verjaardag als kind uitgebreid. Maar bij mijn man thuis komt echt alles uit de kast.

  Beantwoorden
 3. Lodi
  Lodi zegt:

  Mooi geschreven en het is ook wel zo, je verwachtingen kunnen heel hoog zijn maar een ander kan hier heel anders tegen op kijken. Ik heb ook wel eens hoge verwachtingen van dingen ( zo kan ik me ontzettend verheugen op iets) en dan valt het eigenlijk altijd een beetje tegen omdat ik het in mijn hoofd zo groot had gemaakt.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)