Hij is leuker dan ik dacht, mijn broodbakmachine

broodbakmachine

Mijn broodbakmachine was niet nieuw…

Ik scoorde hem op de plaatselijke facebook marktplaats, van een vage kennis.
Het is altijd fijn iets van een vage kennis te kopen, wat moet werken, maar wat je niet te plekke kan controleren. Op een fiets kan je nog een rondje maken, maar om nu te vragen of ik in de broodbakmachine eerst even een halfje wit mocht bakken…Dat leek me niet gepast.

Ik koop huishoudelijke apparaten waar het nut me nog niet helder van is, graag tweedehands.
Zo bespaar ik mezelf een klap geld. Want menig huishoudelijk snufje, is helemaal niet het onmisbare hebbeding dat je wordt voorgespiegeld.

Broodbakken vind ik vreselijk leuk en het is niet moeilijk. Alleen als je om twaalf uur een versgebakken broodje wil, moet je om ongeveer zeven uur beginnen. En daar heb ik dus nooit zin in.
Mijn vraag was: zou werken met een broodbakmachine me wel lukken?

Nu ben je met zo’n apparaat in 5 minuten klaar ( nou ja 10 minuten, in het begin moet je steeds in je recept kijken voor de juiste hoeveelheden) Die hoeveelheid werk krijg ik  ’s morgens om 7 uur makkelijk voor me kaar. En o joy! Die broodbakmachine doet er korter over dan wanneer je het handmatig doet. Dus het mag gerust om 8 uur ’ s morgens.

Toch verdween het apparaat in de kast….ik weet niet waarom. Omdat het nog al een gevaarte is, en omdat ik onstpul, mocht het daar niet blijven staan.

Ik besloot hem een herkansing te geven en plaatste het gevaarte pontificaal op mijn aanrecht.
Andere recepten, het ging beter …ik gebruikte hem vaker.
En toen? Toen viel een kwartje!

Nachtwerk voor de bakker

Je kan je broodbakmachine ’s avonds aanzetten!  Doe dat en wanneer je wakker wordt, ruikt je huis naar vers gebakken brood. Hoe aangenaam kan je je leven maken?

Inmiddels ken ik vele brood  recepten uit  hoofd. Het maakt me niet uit hoe laat het ’ s avonds is, in 5 minuten heb ik bloem, water, gist en de rest van de reutemeteut, in de machine gekieperd en de tijd ingesteld.
Ontbijten met een vers broodje, ik kan er aan verslaafd raken.

lees ook : Een halfje

like Like
Like
1
18 antwoorden
 1. Rory
  Rory zegt:

  Wat heerlijk geschreven en ook heel herkenbaar. Niet perse het tweedehands willen aanschaffen (al doe ik dat veel vaker) maar ook dat je iets heel graag wilt gebruiken. het dan in een kast belandt. En je het niet meer gebruikt. Zo heb ik ooit een jaartje of 15 geleden een pastamachine gekregen en die heb ik serieus zo lang bewaard om het uiteindelijk terug te geven aan de gever. Ik gebruikte het gewoon niet.

  Beantwoorden
 2. Sandy
  Sandy zegt:

  Broodbakmachines zijn zo tof! Mijn moeder heeft er vroeger heel wat verse broden mee gemaakt en ook ik heb er hier een hele tijd eentje gehad. Helaas is ie uiteindelijk stuk gegaan, dus dat wordt sparen voor een andere <3

  Beantwoorden
 3. Anja
  Anja zegt:

  Ooit een broodbakmachine gehad, maar vond het toen te omslachtig (geen idee waarom). Nu wil ik ook weer eentje, maar nog geen gevonden (ook op zoek naar tweedehands)

  Beantwoorden
 4. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik heb ook een broodbakmachine gehad, maar ik vond het brood eigenlijk helemaal niet zo lekker. Daardoor was het bij ons helaas niet zo’n succes.

  Beantwoorden
 5. Linda
  Linda zegt:

  Hmmm het lijkt mij ook echt heerlijk wakker worden met de geur van vers brood! Ik vind het ook mooi om te lezen dat je tweedehandskoopt en dat je er zoveel plezier van hebt :) Met artikelen als deze mis ik duidelijk de proef functie op de site hihi

  Beantwoorden
 6. tamara
  tamara zegt:

  ik hou van een brood machine heb er altijd eentje gehad maar hij is nu helaas niet meer in ons bijzijn. ze zijn soms weleens bij de lidl voor 50 euro dus dan sla ik gelijk toe om er weer eentje te halen

  Beantwoorden
 7. Daenelia
  Daenelia zegt:

  Al het nu niet zo koud was in de keuken zou ik onmiddellijk aan het bakken slaan. Ik gebruik mijn boordbakmachine alleen om het deeg te kneden en laten rijzen. Dan bak ik het wel weer af in de oven, da’s mijn dingetje: dan wordt de bvorm van het brood makkelijker. Maar idd, de geur van vers gebakken brood… er is niks lekkerders. Behalve dan het kapje van het brood afsnijden als het nog warm is een een klein beetje boter er op…

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)