Veel mensen zijn ontevreden met….

nos

Soms kan ik me zo enorm verbazen over berichtgeving, van instituten die toch bekend staan om hun serieuze, onpartijdige en onafhankelijke journalistiek. Neeeee, doorlezen, dit is geen wappie, woppie vergiet-op-het-hoofd, we-worden-geregeerd-door-salamanders-verhaal.
Ik zeg ook niet dat het NOS-journaal, want daar gaat het hier over, niet objectief is en afhankelijk van buitenlands vermogen. Dat hoor je me echt niet zeggen.

Maar ze zijn niet serieus. Echt niet. Neem het volgende voorbeeld:

Een week geleden, berichtte het NOS-journaal dat veel mensen ontevreden waren met de tegemoetkoming in de energiekosten voor bedrijven, die de regering wil geven.
“Die tegemoetkoming”, zo stellen zij “is gewoonweg niet genoeg.”

Er komt een bakker in beeld. Een alleraardigste en vriendelijke bakster, met duidelijk hart voor haar vak.
Ze legt uit waarom het allemaal niet gaat. Bakken is nu een energievreter, zonder energie geen brood. En ze hebben alle mogelijke energiebesparende maatregelen al doorgevoerd. “We hebben allemaal ledlampen”, geeft ze als voorbeeld. Kortom, de enige oplossing is meer tegemoetkomingen.
Na afloop van dit item deelt de NOS ons mee, dat veel mensen ontevreden zijn.

De NOS laat het afweten

Het gaat er niet om, dat ik die vrouw niet geloof. Ik geloof haar onmiddellijk. En dat zij niet de enige is, dat geloof ik ook direct.
Maar de NOS laat het afweten: die is er niet om mij verhalen te laten zien, van een persoon in nood.  Of in vreugde, dat zou voor de verandering, ook eens leuk zijn.

De NOS is er om mijn te vertellen hoeveel mensen denken geholpen te zijn met het beleid van de regering en hoeveel mensen denken dat dit ze niet gaat redden.
De NOS is er om duidelijkheid te verschaffen. Human interest, hoe belangrijk en interessant het ook is, hoort in praatprogramma´s.
Daar kunnen voor en tegenstanders, gedupeerden en geredden, hun verhaal doen. Ik zal er met veel plezier naar luisteren. Maar van de NOS wil ik graag feiten horen. Duidelijke feiten. Dank u NOS.

Nog even een opmerking

PS de opmerking: “Het is nog niet duidelijk hoeveel beroepsgroepen denken het wel of niet te gaan redden met deze tegemoetkoming” is ook duidelijk. Dan weten we dus nog niet wat deze maatregel gaat opleveren.
Geen duidelijkheid is ook duidelijkheid. Een lief verhaaltje is dat niet.

Lees ook eens: ophemelen

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)