Mannen en vrouwen beroepen.

mannen en vrouwenberoepen

Bestaan er nog, zo vroeg ik mij af terwijl ik een kopje koffie voor mezelf inschonk, nog mannen en vrouwenberoepen?

Eerlijk gezegd, vrees ik van wel, ik ben nog nooit een mannelijk kleuterjuf tegen gekomen, om maar iets te noemen. Mannen op de basisschool, zijn bijna altijd de bovenmeester.
In gezellige wolwinkels, staat ook altijd een dame achter de kassa.

Maar voor ik nu doe, wat ik de NOS verwijt, namelijk een gevalletje eruit lichten en dan zeggen: mijn stelling klopt, dus voor ik verder ga, moet ik dit gaan onderzoeken.

Mannen en vrouwenberoepen: we zoeken het op

Wanneer we mannen en vrouwen beroepen in Google intikken, vinden we als snel een top tien van mannen en vrouwen beroepen van het CBS.
Dat lijkt een betrouwbare bron, laten we daar eens beginnen. Helaas is de lijst uit 2005, maar dat kan ons leren of de zaken de afgelopen 17 jaar veranderd zijn.

bron CBS

We zien in de tabel van het CBS dat vrouwen in de zorg zitten. In de tweede kolom, zien we dat als het gaat om banen waar een hogere opleiding voor nodig is, de balans weer wat gelijk trekt: maar de heren der schepping liggen nog steeds op voorsprong.

bron CBS

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen beroepen nu?

Ik begon te zoeken, en te zoeken en te zoeken….ik zocht een betrouwbare bron, die mij kon vertellen hoe het er nu voorstaat met mannen en vrouwenberoepen. Hetzelfde lijstje als daarboven, maar dan met gegevens uit 2022. Desnoods uit 2021. Het is er niet.

Je wordt overspoeld met leuke verhaaltjes uit leuke tijdschriften, die politiek correct vermelden dat wij vrouwen alles mogen worden wat we willen. Maar geen harde gegevens over wat wij vrouwen nu worden op de arbeidsmarkt….

Waarom niet, waarom is er de afgelopen 17 jaar geen enkel onderzoek verricht of wij vrouwen ook uit het keurslijf van verzorgende beroepen zijn gestapt?
Het enige wat ik kan bedenken dames, is dat het een complot is. Nee niet van reptielen, van mannen die er niet aan moeten denken dat zij de bedden op moeten maken en de po moeten legen…

Lees ook eens: van beroep demonstrant

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)