Vakantieontmoeting, door Ingrid Verbakel

vakantieontmoeting

Op vakantie in Heidelberg, heeft Ingrid een boeiende vakantieontmoeting

Mijn dochter en ik zaten op de stenen in de schaduw van een grote boom op het Karlsplatz in Heidelberg Altstadt, Duitsland. Met een prachtige zicht op het kasteel van Heidelberg. Een vrouw kwam naast me zitten, ook met haar dochter. Haar andere drie dochters en haar zoon slenterden naar ons toe en kwamen in de schaduw staan. In de zon was het ongeveer 40 graden, bij een felblauwe lucht.

Vakantieontmoeting: “I am from Saoedi Arabia”

De vrouw wuifde zichzelf met haar handen wat koelte toe en opende het gesprek in het Engels: “Where do you come from?” “From Holland”, zei ik. “Oh..” Ze vroeg om verduidelijking bij haar dochter links van haar en zei toen: “I am from Saoedi Arabia.” “Are you on a holiday, or are you living here?” vroeg ik. “We are on tour through Europe”, antwoordde ze. “With a group?” “No, as a family.” Ze wees haar kinderen een voor een aan. “This is my daughter, she’s in school, and she is at university, she’s in school, she: university-finished, and he: university-finished!” Ik: “So, you are a proud mother!”
Ze glimlachte stralend. “And you?” vroeg ze aan mij. “Just me and my daughter. I have also a son, he is nineteen, but he stays at home this holiday.”

“Where is your husband?”
Ondertussen was haar echtgenoot er ook bij gaan staan. “Where is your husband?” vroeg ze. “I don’t have a husband anymore.” “Oh…” Ze keek me even recht aan. Na enkele ogenblikken was het voor het gezin tijd om verder te gaan. “Good bye”, zeiden we tegelijkertijd en ik keek hen na.

Mijn dochter ging weer verder in haar boek over Koning Arthur en ik probeerde me voor te stellen hoe het leven eruit ziet voor dit gezin in Saoedi Arabië. Tevergeefs. Had ik maar meer tijd gehad,deze vakantieontmoeting, dan had ik haar vragen gesteld over haar leven in dit land dat ik alleen ken uit nieuwsberichten.

Lees ook: culinair Frankrijk

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)