Uw vragen over zorg en Omring beantwoord

uw vragen over zorg en omring - vrouwenpower

Begint u wat meer op leeftijd te raken en zou u graag meer willen weten over wat er mogelijk is op het gebied van ouderenzorg? Zorg dat u op de toekomst voorbereid bent en dat u weet wat uw opties zijn, mocht u ooit in de positie komen dat u zorg nodig heeft. In dit artikel beantwoorden we een aantal vragen die kunnen spelen als u zich verdiept in zorg van zorgaanbieder Omring. Lees verder en ontdek alles wat u moet weten. In dit artikel beantwoorden we onder andere de vraag: ‘Wat is dagbesteding?

Wat is dagbesteding?

Dagbesteding is een vorm van ondersteuning die voor ouderen, maar ook voor andere doelgroepen wordt aangeboden. Dit kan veel verschillende vormen hebben, zo kunt u bijvoorbeeld gaan wandelen, knutselen, koken, tuinieren en nog veel meer. Door aan dagbesteding mee te doen brengt u structuur in uw dagen en voorkomt u dat u vereenzaamt. U komt onder de mensen en u voelt zich gezien. Andere voordelen van dagbesteding zijn dat u uw mantelzorgers hiermee ontlast en dat de kans groot is dat u door mee te doen aan een dagbestedingsprogramma langer zelfstandig kunt blijven wonen. Bekijk op de website van Omring het dagbestedingsaanbod en ontdek of er een dagbestedingsprogramma is dat bij u past.

Wat doet een zorgconsulent?

Denkt u dat u in aanmerking komt voor extra zorg en zou u graag een zorgindicatie willen krijgen? Dan kunt u contact opnemen met Omring. Deze zorgaanbieder zorgt er dan voor dat er een zorgconsulent bij u langskomt. Dit is meestal de eerste stap naar zorg op maat. Maar wat doet een zorgconsulent nu eigenlijk? U gaat met deze zorgconsulent aan tafel om na te gaan waar u precies behoefte aan heeft. De specialist denkt met u mee, geeft advies en bespreekt de mogelijkheden. Het kan vaak verhelderend zijn om met deze zorgexpert in gesprek te gaan om uw ondersteuningsvraag boven water te krijgen. De consulent weet daarnaast precies hoe u zaken regelt, zoals het verkrijgen van een zorgindicatie en kan u daarbij ondersteunen.

Meer vragen over Omring?

Omring biedt veel verschillende soorten zorg aan in de kop van Noord-Holland, West-Friesland en op Texel. De organisatie bestaat al meer dan 100 jaar en heeft inmiddels meer dan 30 woonzorglocaties. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Bezoek dan de website voor meer informatie of neem direct contact op met Omring voor persoonlijk advies.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)