Starten met tuinieren; nu moet je beginnen!

tuin

Herken je dat rusteloze gevoel, waardoor je niet zo goed weet wat je met jezelf aan moet in deze tijd? Je hebt al honderden rondjes gewandeld en wat nieuwe hobby’s geprobeerd, maar hebt de rust die je zoekt nog niet echt gevonden. Nu is het moment om te starten met tuinieren! Het wordt tijd om groene vingers te kweken en lekker aan de gang te gaan in de tuin. Zo houd je jezelf lekker bezig en daarnaast is het nog eens super rustgevend. Als kers op de taart kun je heerlijk genieten van het resultaat, terwijl je in het zonnetje geniet van jouw buiteninterieur.

Je eigen moestuin

Er is bijna niets leuker dan een moestuin beginnen, waarbij je lekker uit je eigen tuin kunt eten. Hoe fijn zou het zijn dat je muntblaadjes uit je tuin plukt voor verse muntthee of wat aardbeitjes kunt plukken voor in je yoghurt in de ochtend? Een moestuin vergt veel geduld en toewijding, maar geeft dan ook veel voldoening. Je kunt nu al wat plantjes binnenshuis zaaien, welke je over enkele weken buiten kunt planten. Lees hier vooral wat meer tips om zelf groente, fruit en kruiden te laten groeien.

Snoeien, snoeien, snoeien

We zitten nu in de perfecte periode om struiken en bomen te snoeien. Nu de vorst (hoogstwaarschijnlijk) voorbij is, hebben de takken geen last meer van de vorst. Je kunt ze gemakkelijk wat trimmen, zodat de boom weer wat meer in model komt. Daarnaast zal deze ook een stuk beter en mooier bloeien wanneer deze goed gesnoeid is. Zelfs met een kleine tuin of balkon kun je struikjes of kleine boompjes planten als je ze maar niet te groot koopt. Zeker voor een klein oppervlak kun je het beste met wat kleine plantjes beginnen, want voor je het weet groeien ze zo hard dat ze over je balkon heenhangen!

De bloemetjes buiten zetten

Zet letterlijk de bloemen buiten in je voor- of achtertuin en geniet van de heerlijke geuren en kleuren. Met de gevoelige 1jarige plantjes kun je het beste wachten tot eind april of begin mei, zodat ze het niet te koud krijgen. Toch kun je aan het begin van het voorjaar ook al veel struiken en boompjes planten, zodat ze in de zomer en het najaar lekker bloeien. Doe wat research voordat je gaat starten met planten, zodat je zeker weet dat jouw bloemetjes zich goed thuis voelen in de tuin.

Tuinieren is niet alleen leuk, het is ook ontzettend goed voor je mentale gezondheid. Door lekker aan de slag te gaan in de tuin kun je je gedachten even op nul zetten en lekker aan niets anders denken. Het kan een moment van ontspanning geven en de stress van je dagelijkse leven verminderen. Zie het als een soort bezigheidstherapie, waarbij je ook nog in beweging blijft. 

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)