Top 3 tips voor zonwering voor binnen en buiten

raam

aAs je je afvraagt wat hang ik voor het raam? dan moet je ook rekening houden met mooi weer!

Met mooi weer schijnt de zon volop. Wat doen wij dan massaal? Genieten! Van je tuin of balkon, lekker buiten eten, een ijsje halen in de stad of gewoon ’s avonds gezellig aanschuiven bij familie of vrienden.

Profiteer optimaal van mooi weer

Het voordeel van warmer weer is dat de verwarming uit kan, dan bespaar je automatisch op de energiekosten. Een nadeel van mooi weer is dat de zonnestralen op het scherm van je tv, laptop of ander beeldscherm schijnen. Verblindend en vervelend, maar dat hoeft niet met deze tips. Een ander nadeel is dat de slaapkamer bloedheet wordt. Slaap je dan ook slechter door de warmte? Ook dit kan je makkelijk oplossen met goede raamdecoratie. Daarom heb je hier 3 top tips voor de beste binnen- en buitenzonwering.

Tip 1: bepaal de perfecte lichtinval van het raam met verduisterende plissés

Wil je van het daglicht genieten, maar geen verblindende zonnestralen op het scherm van je mobiel, pc of tv? Dan zijn verduisterende plissés de perfecte raamdecoratie voor jou. Het fraaie zigzag patroon van de plissé gordijnstof staat stijlvol in elke kamer. Plisségordijnen zijn in alle kleuren verkrijgbaar die jij wilt, van stoere zwarte plissés tot zomerse lichtroze plisségordijnen.

Plissés zijn echt voor elk raam verkrijgbaar, ramen met standaard afmetingen, kleine of juist hoge of brede ramen. Laat jouw plisségordijnen op maat maken, wist je dat dit ook voor draaikiep ramen of schuine ramen mogelijk is? Met plissés bepaal jij op elk moment de perfecte lichtinval, wanneer je kiest voor het top down-bottom up systeem waarbij je de plissés ook in het midden van het raam kan vastzetten. Geniet volop van het daglicht, maar zonder verblindende zonnestralen in huis!

Tip 2: lekker slapen met isolerende raamdecoratie

Er zijn veel manieren om de temperatuur in huis aangenaam te houden. Zo kan je bijvoorbeeld ramen en deuren gesloten houden met warm weer. Juist wanneer de zon lange tijd op een raam schijnt, warmt de kamer zich op. Kies voor je slaapkamer daarom voor isolerende raamdecoratie. Wil je het knus, romantisch of passend bij de landelijke woonstijl? Ga dan voor overgordijnen, gemaakt van een prachtige zware gordijnstof met isolerend effect. Denk aan fluweel of een andere gevoerde gordijnstof die bij je woonstijl past.

Naast gordijnen is er veel meer keuze aan isolerende raamdecoratie, wat dacht je van praktische rolgordijnen die mooi strak aansluiten op het raamkozijn? Of stoere zwarte shutters, perfect voor de liefhebbers van de industriële of design woonstijl? Jaloezieën kunnen natuurlijk ook. En heel stijlvol staan isolerende duettes. Kies voor elektrisch bedienbare raamdecoratie en jij bepaalt op elk moment wanneer jouw binnenzonwering open of dicht gaat, handig toch?!

Tip 3 verkoelende schaduw met buitenzonwering

Met buitenzonwering scherm jij jouw woning extra af voor warmte en zomerse hittegolven. Rolluiken of screens voorkomen dat zonnestralen ongehinderd via het raam je kamer opwarmen. En met een knikarmscherm creëer je een fijne schaduwplek buiten, waardoor je extra geniet van je terras of veranda. Ben je op zoek naar de juiste binnen- of buitenzonwering, maar kan je wat hulp gebruiken om de juiste keuzes te maken? Ga dan naar een woonwinkel in Leeuwarden voor eerlijk advies, beleef de producten, kies samen jouw perfecte raamdecoratie en geniet volop van elk weer!   

Lees ook: hoe kies je een geschikt rouwboeket

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)