Stiefkinderen

stiefkinderen

 

Over kinderen en stiefkinderen gepsroken…Nori vertelt…

Jaren geleden heb ik me al voorgenomen geen kinderen op deze planeet te zetten. Ik word nog steeds regelmatig gesteund door berichten in de media en ben dan ook nog steeds blij met deze keuze.

In de verdediging

Nu was het makkelijker voor me omdat ik nooit een relatie heb gehad waarbij de andere helft dit wel wilde. Toch moet ik me altijd verdedigen. Ik krijg vaak de vraag: “Ben je niet bang dat je er spijt van krijgt?” Als ik deze vraag ook stel word ik altijd een beetje raar aangekeken. Het blijkt een taboe te zijn: spijt van het feit dat je kinderen hebt. Terwijl ik vaak verhalen hoor waarvan ik denk: “Man, man, dit kan je toch niet willen?” Ik heb er trouwens liever spijt van dat ik ze niet heb gekregen dan andersom, dat lijkt me helemaal een verschrikking.

Leuke knappe man…

Sinds een paar maanden heb ik een relatie met een hele leuke, lieve, knappe, slimme, grappige, intelligente, creatieve, hardwerkende (tsja….ik ben nog steeds tot over mijn oren verliefd) man. Hij heeft uit een eerdere relatie vier kinderen en inmiddels hebben zijn kinderen en ik ook al een meet and greet gehad en dat was geweldig.

Zijn kinderen

Uiteraard zijn deze kinderen ook leuk, lief, knap, slim, grappig, intelligent, creatief, hardwerkend….. Ik lees vaak uitspraken in de trant van: “Als ik wist hoe leuk kleinkinderen zijn, dan was ik daar absoluut mee begonnen”. Deze uitspraken las ik jaren en jaren en jaren geleden al eens. Deze heb ik altijd onthouden en zie mij: vier bonuskinderen, helemaal af, allemaal volwassen (op de jongste na, die zal dit jaar zijn achttiende verjaardag vieren).

Lang leve stiefkinderen!

Hier heb ik dus geen werk meer aan. De jongste komt regelmatig nog een weekendje bij zijn paps maar vroeger dan 11 uur wordt het bed niet verlaten. Wanneer mijn nichtje van 6 komt logeren mag ik in mijn handjes knijpen wanneer ik om half 7 beneden het licht aandoe. Ook brood moet dan worden gesmeerd, melk moet worden ingeschonken, nog een boterham moet worden gesmeerd, graag een ranja, mag ik verven, mag ik tekenen, mag ik Mia and me kijken, zullen we tikkertje/verstoppertje spelen?, gaan we touwtjespringen.

 

Ik ben graag een ja-tante dus ik ben meestal rond 10 uur ’s ochtends al total-loss. Met de jongste van mr. Right kan ik wel vier weken op vakantie gaan en compleet uitgerust terugkomen. En wanneer er over een jaar of 10 (hopelijk) kleinkinderen komen, zal ik deze verpesten, net zoals ik mijn nichtje en neefje verpest. Ja-zeggen! Tegen alles!!

 

like Like
6 antwoorden
 1. Stefaan De Winter
  Stefaan De Winter zegt:

  Mijn moeder heeft ook een stiefdochter gehad… ja gehad want de relatie liep stuk door het moeilijke gedrag van de stiefdochter… ik denk dat het niet te onderschatten is!
  Wel mooi dat jij er zo leuk kan over schrijven! Bonuskinderen zo een fantastisch woord!

  Beantwoorden
 2. Fifty Something
  Fifty Something zegt:

  Ik heb mijn eigen kinderen en ben eigenlijk best wel blij dat ik geen ‘extra’ kinderen bij gekregen heb die anders opgevoed werden. Maar die eigen kinderen brengen nu liefjes mee, dus zo heb ik toch weer wat extra kinderen in huis.

  Beantwoorden
 3. Skincarebynaomi
  Skincarebynaomi zegt:

  Het lijkt mij heel lastig om in een gezin te komen, de kinderen hebben toch soms al een oordeel. Fijn dat dit bij jou wel makkelijk ging! Ik wens je veel geluk toe

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)