Statiegeld terug op de perrons, hiep hiep hoera!

stations

Ik lees in de krant dat er op wel 50 stations in Nederland een automaat komt waar mensen hun lege flesjes en blikjes kunnen inleveren. Zodat je dan je statiegeld terug krijgt! Jippie is dat even een verbetering, nu zal iedereen wel braaf zijn blikje en flesje inleveren.

Hiep, hiep, hoera, drie hoeraatjes voor de NS die zo haar best doet voor het milieu!

Op hoeveel stations?

Ho, maar wacht even. Op 50 stations, lees ik…hoeveel stations heeft de NS eigenlijk? Ik ben ervan overtuigd dat iedere lezer met mij zich die vraag stelt.
Nou luister even Googelen leert ons dat het er 400 zijn. Dus op 350 stations ben je nog steeds gedwongen je blikje en/of flesje in de prullenbak te gooien of op het spoor…

En als je nu denkt dat op die andere 350 stations je blikje en/of flesje een beetje milieuvriendelijk kan weggooien, dan vergis je je! Het gaat gewoon allemaal in dezelfde prullenbak…

Hoe moeilijk zou het zijn, denken jullie om op alle perrons bakken voor glas, blik, papier etc. neer te zetten, zodat we allemaal milieuvriendelijk ons afval kunnen lozen? Inderdaad, helemaal niet moeilijk. Dat soort afval verwerkingssystemen zijn er genoeg, de NS hoeft ze alleen maar neer te zetten…

Ach waar maak ik me druk om…

Nou ja, ik maak me druk om de symboolpolitiek van de Nederlandse spoorwegen. In een tijd waarin we de stikstofuitstoot moeten terugdringen en rap ook, jaagt de NS de reizigers uit en de auto in.
Nou dat is goed voor het milieu!

In Duitsland zijn de prijzen voor treinritten drastisch teruggeschroefd en ….mensen gingen weer vrolijk met de trein. In Nederland worden de treinen duurder, veel duurder. En er komen minder treinen, veel minder.

Want er is geen personeel…

De opleiding tot machinist duurt een half jaar. Ik ben er zeker van dat er heel veel jongetjes en meisjes in Nederland zijn die het geweldig zouden vinden om een trein te mogen rijden. En als conducteur kun je praktisch direct aan de slag, mits je een MBO 3 hebt en je gezichtsvermogen goed is en je lang genoeg bent (ikke mag niet)
Geen personeel? Ik weiger het te geloven…. De NS heeft geen zin om haar best te doen. Die maakt liever goede sier met statiegeld automaten. Op 50 stations. Van de 400.

Lees ook eens: waar vind ik nog een automaat?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)