fbpx
Vrouw en werk

Staatsloterij

geld
Nori78
Geschreven door Nori78

 

Even mijmeren over geld ….

Soms denk ik: Ja, nu gaat het gebeuren. Ik ga de Staatsloterij winnen. Vervolgens durf ik op dag 11 van de maand niet te kijken omdat ik niet klaar ben voor het niet gewonnen hebben van de loterij.

Staat het geld al op mijn rekening ?

Ik wacht dus rustig af tot het geld op mijn rekening staat en meestal is dat een paar dagen later maar nooit meer dan € 20,00. Soms check ik zelfs mijn e-mail om te zien of ik al schooiersmail heb. Dat heb ik wel eens gelezen bij mensen die een mooie prijs hadden gewonnen. Dat ze meteen erna schooiersmail ontvingen. Of mensen die ze vaag kenden die opeens hun beste kameraad wilden zijn. Maar nee. Meestal gewoon van hetzelfde: Etos, H&M, HEMA, Esprit, Dier & Zo, Fonq…

Wat zou ik doen ?

Wat zou ik doen met een miljoen. Of zelfs met een ton. Ik zou (denk ik) niet stoppen met werken maar zou ernaast willen studeren. Psychologie. Deeltijds. Ik zou een dag minder gaan werken. Of zou ik wel stoppen met werken en alsnog deeltijds studeren en eindelijk eens beginnen aan het schrijven van een boek. Dat is altijd al wel een droom van mij, een boek schrijven. Het liefst een thriller. Á la Karin Slaughter. Ik vind haar schrijfstijl zó ontzettend goed. Wanneer zij een boek heeft geschreven is het voor mij net als een nieuw seizoen van Orange is the New Black. Binnen een weekend is het klaar. En als ik dan zo lekker aan het denken ben, denk ik vaak: wat let me? Behalve geld is het antwoord ook tijd.

 

Om te studeren zou ik instellingstarief moeten betalen omdat ik al een Master (ik heb rechten gestudeerd bij de RUG) heb behaald. Dit instellingstarief is tot zes keer zoveel als het wettelijk collegegeldtarief. Bij de RUG is dat een verschil van zo’n 3000 euro. Voor € 4.500,00 ben ik deeltijds student itt zij die het wettelijk collegegeld van € 1.450,00 betalen. Daarnaast is het ook wel serious business, dat studeren en dat ga ik niet redden als ik daarnaast ook nog 32 uren moet werken. Dussss, Staatsloterij, laat je van je beste kant zien en show me the money!!

Dromen kunnen gewijzigd worden…

En dan, even verder gedacht….is het niet fijner om gewoon lekker te dromen? Dromen kunnen worden gewijzigd. Wanneer ik daadwerkelijk een prijs zou winnen en ik maak keuzes…dan kunnen die niet meer worden gewijzigd. Ik heb een leuke baan met superleuke collega’s, die zou ik niet willen en kunnen missen. En door het maken van misschien ondoordachte keuzes door de euforie van geld zou ik hen misschien wel moeten missen. Pfff, soms is het toch beter om gewoon te moeten werken voor je geld en te blijven dromen over meer geld.

lees ook : loonslaaf of mazzelkont

Like
1

Over de auteur

Nori78

Nori78

24 reacties

Geef een reactie