Staatsloterij

geld

 

Even mijmeren over geld ….

Soms denk ik: Ja, nu gaat het gebeuren. Ik ga de Staatsloterij winnen. Vervolgens durf ik op dag 11 van de maand niet te kijken omdat ik niet klaar ben voor het niet gewonnen hebben van de loterij.

Staat het geld al op mijn rekening ?

Ik wacht dus rustig af tot het geld op mijn rekening staat en meestal is dat een paar dagen later maar nooit meer dan € 20,00. Soms check ik zelfs mijn e-mail om te zien of ik al schooiersmail heb. Dat heb ik wel eens gelezen bij mensen die een mooie prijs hadden gewonnen. Dat ze meteen erna schooiersmail ontvingen. Of mensen die ze vaag kenden die opeens hun beste kameraad wilden zijn. Maar nee. Meestal gewoon van hetzelfde: Etos, H&M, HEMA, Esprit, Dier & Zo, Fonq…

Wat zou ik doen ?

Wat zou ik doen met een miljoen. Of zelfs met een ton. Ik zou (denk ik) niet stoppen met werken maar zou ernaast willen studeren. Psychologie. Deeltijds. Ik zou een dag minder gaan werken. Of zou ik wel stoppen met werken en alsnog deeltijds studeren en eindelijk eens beginnen aan het schrijven van een boek. Dat is altijd al wel een droom van mij, een boek schrijven. Het liefst een thriller. Á la Karin Slaughter. Ik vind haar schrijfstijl zó ontzettend goed. Wanneer zij een boek heeft geschreven is het voor mij net als een nieuw seizoen van Orange is the New Black. Binnen een weekend is het klaar. En als ik dan zo lekker aan het denken ben, denk ik vaak: wat let me? Behalve geld is het antwoord ook tijd.

 

Om te studeren zou ik instellingstarief moeten betalen omdat ik al een Master (ik heb rechten gestudeerd bij de RUG) heb behaald. Dit instellingstarief is tot zes keer zoveel als het wettelijk collegegeldtarief. Bij de RUG is dat een verschil van zo’n 3000 euro. Voor € 4.500,00 ben ik deeltijds student itt zij die het wettelijk collegegeld van € 1.450,00 betalen. Daarnaast is het ook wel serious business, dat studeren en dat ga ik niet redden als ik daarnaast ook nog 32 uren moet werken. Dussss, Staatsloterij, laat je van je beste kant zien en show me the money!!

Dromen kunnen gewijzigd worden…

En dan, even verder gedacht….is het niet fijner om gewoon lekker te dromen? Dromen kunnen worden gewijzigd. Wanneer ik daadwerkelijk een prijs zou winnen en ik maak keuzes…dan kunnen die niet meer worden gewijzigd. Ik heb een leuke baan met superleuke collega’s, die zou ik niet willen en kunnen missen. En door het maken van misschien ondoordachte keuzes door de euforie van geld zou ik hen misschien wel moeten missen. Pfff, soms is het toch beter om gewoon te moeten werken voor je geld en te blijven dromen over meer geld.

lees ook : loonslaaf of mazzelkont

like Like
Love
2
24 antwoorden
 1. Danielle
  Danielle zegt:

  Ik zou denk ik geen extreem groot bedrag willen winnen, ik ben bang dat dat uiteindelijk mijn relatie gaat kosten omdat mijn man en ik bij het fantaseren erover al zo’n andere ideeen hebben. Hij wil dan ineens veel dure auto’s, horloges van duizenden euro’s etc etc. Ik wil niet dat er veel veranderd, al zou het wel handig zijn het huis eens van onder tot boven op te kunnen knappen en aan te kunnen passen.

  Beantwoorden
 2. Irene
  Irene zegt:

  Heerlijk verhaal en ja, dromen kan geen kwaad, zolang je er niet je leven door laat vergallen, want er bestaat natuurlijk altijd een kans dat je de staatsloterij niet wint.

  Beantwoorden
 3. Manon
  Manon zegt:

  Het blijft leuk om te dromen over het winnen van de staatsloterij. Leuk dat je dan zou gaan studeren, jammer dat dat zoveel geld kost dat het van het winnen van de staatsloterij moet afhangen :(

  Beantwoorden
 4. anneke de jong
  anneke de jong zegt:

  Het dromen ervan iedere maand net voor de trekking, vind ik het leukst. Als ik echt zou winnen, een groot bedrag dan, zou me niet gelukkiger maken. tenminste dat denk ik nu. Mijn wensen zijn ook niet in de grootte van miljoenen. Rustig leven in een vreedzame groene wereld, dat staat al jaren met stip op nr. 1.

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Haha, ja. Dat vind ik ook het leukste eraan:-) En inderdaad, gelukkiger word je er niet van maar het maakt het leven wel gemakkelijker. Ik moet nu vaak keuzes maken en dat zou dan niet meer hoeven.

   Beantwoorden
 5. Britt
  Britt zegt:

  Winnen zou natuurlijk mooi zijn! Mijn ouders doen er wel aan mee maar ik zelf niet omdat ik weet dat ik toch nooit zou winnen. Maar dan ook weer; wie niet waagt, wie niet wint..

  Beantwoorden
 6. Marcelina de Boer - Walma
  Marcelina de Boer - Walma zegt:

  Mijn man doet ook mee. Gewoon om de kans dat hij een prijs gaat winnen haha. Tot nu toe heeft hij maximaal €100 gewonnen, maar over het algemeen is het het meeste €7,50 :)

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Dat zijn ook wel een beetje bizarre bedragen. Hier gaat het om 10 of 20 miljoen. Ook enorm veel maar geen 107 miljoen! Ik zou dan ook een groot gedeelte aan goede doelen besteden.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)