Soms, vaak, altijd…..

soms, vaak, altijd

Doen jullie wel eens zo’n psychologisch testje??
Vast wel.  Want natuurlijk ken je jezelf wel, maar hoe goed ken je je zelf, dat blijft natuurlijk altijd de grote vraag. Dus even testen kan geen kwaad. Nu we het er toch over hebben : doe je dat soms  vaak  altijd ?

Het is natuurlijk volledig risicoloos., zo’n testje. En ook mij kan je gerust antwoord geven. Facebook en magazines ( al dan niet online ) willen geen lezers kwijtraken. Dus de antwoorden zijn altijd positief. Een antwoord als : “als ik jou was zou ik als de bliksem maken dat je bij een psychiater terecht kan, je bent serieus schizofreen”, zal je niet aantreffen.

Dus eigenlijk maakt het niet veel uit, wat je invult.
Vreemd genoeg, weerhoudt dat me er niet van eindeloos te proberen de zaken naar waarheid in te vullen. Het zal wel een oud en ingebakken gewoonte van vroeger zijn. Jokken, dat mag niet. Ook niet soms, en zeker niet vaak en beslist niet altijd

Wat bedoelen ze met soms, vaak, altijd?

En daarmee kom ik bij de kern van mijn probleem aan. De vragen zelf vind ik niet lastig, maar de antwoorden waar je uit moet kiezen. Soms, vaak, altijd….Met vertwijfeling zit ik daar dan naar te kijken. Kan iemand me vertellen hoe vaak Soms is?

Neem deze vraag : “ïk neem veel dingen op me”  Daar zit ik dan al. Wat is veel? Twee dingen per dag, drie. Bedoelen ze de extra dingen, dus niet de dingen die je als werkende moeder toch al moet doen? En als ik dat weet , moet ik gaan uitvogelen hoe vaak soms en hoe vaak  vaak is.
Kijk altijd, die kan je in dit geval schrappen: want als ik altijd dingen op me neem, dan zou ik niet slapen…

En neem nu eens deze vraag  : Ik heb de neiging om conflicten te vermijden. Ik hou echt niet van ruzie…Dus dan moet ik zeggen : altijd. Maar als iemand bij de bakker, ’s morgens om half acht als ik een croissantje wil bij mijn kopje koffie, voordringt, nou reken maar dat ik daar wat van zeg! Dus is het dan soms? Maar hoe vaak sta ik nou helemaal ’s morgens vroeg bij de bakker? Kan ik het dan gewoon helemaal niet meetellen?….

Ik bedoel maar, ik vind testen maken moeilijk. En jij ? heb jij dat ook? Je hoeft niet te antwoorden hoor, zeg maar gewoon : Soms, vaak, altijd

Lees ook Hoe word ik een drama-queen

like Like
8 antwoorden
 1. Janet | thatonetime
  Janet | thatonetime zegt:

  Haha dit soort testen doe ik bij mezelf nooit maar voor mijn werk moet ik heel vaak van dit soort testen voor leerlingen invullen. Het gaat me altijd vrij gemakkelijk af moet ik zeggen, maar het kan inderdaad verschillend geïnterpreteerd worden.

  Beantwoorden
 2. Frederique
  Frederique zegt:

  Ik doe eigenlijk ‘nooit’ van die internet-tesjes, nou ja behalve die enkele keren dus ‘soms’ – maar uiteindelijk vind ik het ‘altijd’ tijdverpilling maar ‘vaak’ is het toch vermakelijk.

  Beantwoorden
 3. Isa
  Isa zegt:

  hahaha, stress jij over quizjes op het internet – soms altijd vaak. Nou, soms. Eerder als ik soortgelijke dingen krijg bij een sollicitatie! Dan (bijna) altijd!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)