Noten zijn goed voor je gezondheid

ongezouten noten

Over gezondheid en ongezouten noten gesproken.

De laatste tijd begint me iets op te vallen aan voedingsmiddelen die goed zijn voor je gezondheid.
Ze zijn vaak lekker. Ja, kijk me nu maar niet zo raar aan. Vroeger gingen gezond en vies hand in hand.
Denk maar aan spruitjes en levertraan en havermoutpap met een vel. Dat moest je van je moeder allemaal tot je nemen, omdat het zo gezond was. Toch ?

Superfoods

En kijk nu eens! Avocado, is een superfood, pure chocolade ook, er zijn diëten waar je gewoon eieren met spek mag eten. Kokos, weliswaar in de vorm van olie, maar toch. Allemaal heel goed te eten.
In dit rijtje horen noten zeer zeker ook thuis. Nou dat is geen straf!

Noten worden ook aanbevolen in de schijf van vijf. Dan moet je wel ongezouten noten eten. Dat vond ik even wennen, maar als ik eerlijk ben, vind ik het nu lekkerder dan zoute noten.
Bye the way, een topassortiment aan noten vind je bij Bas Boer noten: alles wat ze gezouten en gebrand hebben, hebben ze ook ongezouten en ongebrand. Kom daar in mijn dorp maar eens om.

ongezouten notenOppassen met wat ik eet

Sinds ik streng op mijn gewicht let, eet ik regelmatig ( ongezouten ) noten. Het mag van mijn diëtiste, mits ik maar geen hele zak tegelijk leeg eet ( dat is dan wel weer een zeg maar dingetje…)

In noten zitten namelijk veel gunstige voedingsstoffen zoals vezels, eiwit, ijzer en onverzadigd vet.
En dat zijn zaken die je – juist als je op je gewicht aan het letten bent, echt binnen moet krijgen.

In het begin dacht ik dat ik alleen maar ongebrande noten mocht eten. Het leek me toch dat noten die in de frituur zijn gegooid, veel vetter zijn dan noten die je zeg maar, puur eet

Grappig genoeg is dat niet zo. Omdat noten van zich zelf veel vet bevatten, nemen ze niet veel vet meer op. Wel worden door de verhitting de voedingswaarden wat minder.

Weer wat geleerd!

lees ook eens: tips voor een motot vakantie

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)