Sfeervol nagenieten van de zomer in huis of tuin.

pelletkachel

Je kan het je misschien even niet voorstellen, maar ook een hittegolf komt een einde. Dat is misschien wel prettig, maar dat op een gegeven moment ook de zomer voorbij is, is wel weer jammer. Maar helaas dat gaat echt gebeuren.

Er is een hele leuke manier om  nog wat langer te genieten van de zomer. En dat is gebruik maken van een pellet kachel.

Een wat?? Zal je me vragen. Een pellet kachel dus. Persoonlijk wil ik er al jaren een, want ze leuk en super milieuvriendelijk. Je vind ze onder andere  bij www.delangebv.nl

Pellets zijn zeg maar “balletjes” van hout. Ze worden gemaakt van zaagsel en aval hout. Dat wil zeggen: rest stukjes hout die niet meer verwerkt kunnen worden. Het is dus altijd schoon afval. Denk nu niet: o leuk daar ga ik even een zakje van halen voor mijn vuurkorf.
Pellets verbrand je in speciale kachels of ketels. Die zorgen er ook voor dat er maar heel weinig as overblijft.

Een pellet kachel in je tuin, of in je huis verwarmt goedkoop en aangenaam.

Er zijn ook mensen die een pellet kachel in hun tweede huis laten installeren wanneer daar bv geen gasaansluiting is. Dat komt met name in Frankrijk vaak voor. Dan is zo’n kachel heerlijk! Want je hebt hem sneller brandend dan wanneer je met kolen moet gaan prutsen.

Het gebruik van hout zal bij veel mensen wel de nodige milieu vragen oproepen. Terecht en goed dat je het vraagt. Want zomaar hout verbranden, dat is niet goed voor het milieu. Vanuit dat oogpunt is het  bij ons op de moestuin dan ook verboden.
maar pellets worden gemaakt van schoon hout. Hout dat niet bewerkt is. En het verbranden van pellets zorgt voor minder CO2 uitstoot, dan een boom die wegrot in een bos…

Kortom : bezorg jezelf een heerlijke nazomer, mijmerend bij een pellet kachel.

lees ook : Houten wandlampen zijn helemaal hot 

of briefpapier

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)