Interview: Margaret van Asselt van Girly Stuff

Noord Thaise stijl

Girly Stuff: de winkel van Margaret

Een paar jaar geleden slenterde ik van kraam naar kraam op de Chiang Mai Sunday Market. De stalletjes met toeristenmeuk sloeg ik over. Na 15 reizen had ik dat wel gezien. Maar wat is de Noord Thaise stijl mooi! Kleurrijk en met prachtige borduursels. Verliefd stopte ik bij elke kraam om de materialen van de tassen en kleding even te voelen.

Na thuiskomst bleef de Northern Thai Style door mijn hoofd spoken. Zou het niet prachtig zijn als Nederlandse kinderen deze broeken en rokjes zouden dragen? Langzaam aan ontpopte zich het plan een website met kleding voor meiden te beginnen.

Maar ja, ook mijn man had een grote droom… Hij zag ons een aantal jaren op een motorjacht de Middellandse Zee afschuimen. Vanzelfsprekend stond dat idee me ook aan! Zon, palmbomen, heldere zee en een wijntje op het achterdek!

Omdat zijn plan nog wat hindernissen moest nemen, ben ik tóch met Girlie Stuff begonnen. Een trip naar Thailand om inkopen te doen. Met mijn schoondochter Sang struinde ik lokale markten in Chiang Mai af. We vonden (en kochten!) kleurige rokjes versierd met pompoenen, baggy broeken in veel modellen, kleuren en maten.

Met een tas vol spullen.

En tassen vol met geinige spullen voor de rubriek Hebbedingen. Geborduurde schoentjes konden met geen mogelijkheid laten staan… En samen met Marc van Oers heb ik úren achter de pc gezeten om een website ontwerpen. Zullen we blauw? Dat balkje toch daar? En Marc is een fantastisch fotograaf en schoot de productfoto’s in zijn studio.

In oktober 2015 ging girly stuff  on air. Wat was ik trots!

Afgelopen voorjaar kregen de ‘bootplannen’ steeds meer vorm en sinds eind juni noemen we M/Y Sea Life ons thuis. We liggen voorlopig in een jachthaven aan de Costa del Azahar en genieten 100%. Dankzij uitstekend internet kan ik de webwinkel vanaf het achterdek blijven beheren. Mijn vriendin Emmie verdient mijn oneindige dank, zij verstuurt in Nederland alle bestellingen.

Ik ben gek op het schrijven van short story’s en deel mijn blogs over m’n Thaise reizen en mijn ‘scheepslogs’ op de Facebook pagina van Girlie Stuff. Nieuwsgierig geworden?

Kap khun kap! (Da’s Thais voor dankjewel!)

lees ook: Deborah, de vrouw achter Dinkra

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)