Reis in gedachten

reis

en ik gedachten ga ik op reis…..

Het is zondagavond 11 april 2021. Het journaal laat beelden van Londen zien, Prins Phillip is overleden en Engeland rouwt. Ondertussen toont het journaal zwaar verleidelijke beelden van Londen. Ik ben daar in geen 100 jaar meer geweest…
Nou ja, niet jokken om precies te zijn in geen 15 jaar.

Mijn gedachten zwerven naar Parijs: daar ben ik al in geen 5 jaar meer geweest. Ik wandel over de bruggen. Maak mijn favoriete wandeling van het Louvre naar de Arc de Triomph om daar de metro te nemen naar La Defense om dan terug te kijken naar de Arc de Triomph… op reis naar Parijs, wat zou dat heerlijk zijn.

In een tel flitsen mijn gedachten naar Praag, vast omdat ik net een boek las dat zich in Tsjechoslowakije afspeelde en ik zag hoe manlief en ik verkleumd en wel genoten van de prachtige bruggen en pleinen in die stad.

Ik zuchtte. Al deze reizen in gedachten hadden nog geen 10 seconden in beslag genomen: ze gingen sneller dan jullie konden lezen.
Op het journaal waren ze nog steeds in Londen…

“Als dit alles voorbij is”, zei ik tegen manlief “gaan we dan weer op reis?” “Wat dach-je wat” antwoord hij vrolijk. Ik dacht aan het feit dat we de laatste jaren weinig stedentrips maakten: ze zijn relatief erg duur. En ik dacht dat ik misschien niet meer een vliegtuig wil pakken om Milaan of Valencia te bezoeken, hoe leuk die steden ook zijn

Het zal het niet lang meer zal duren of het pensioen dient zich aan., bepeins ik En we hebben alle tijd van de wereld om de wereld te verkennen.
Ik pak mijn breiwerkje. Op tv staat inmiddels een minister te oreren.
Ik brei centimeter na centimeter op mijn dunne breinaaldjes, volledig op de automatische piloot. In gedachte bezoek ik Moskou. Met een beremuts op mijn hoofd.

lees ook eens : over reizen en trekken en hoe kom je ergens

like Like
8 antwoorden
 1. Caroline
  Caroline zegt:

  In gedachten reizen is grenzeloos en brengt je zonder paspoort, zonder milieuvervuiling en zonder geld over de hele wereld. Enjoy!

  Beantwoorden
 2. Cynthia
  Cynthia zegt:

  In gedachten reizen is grenzeloos, zelfs in deze corona tijden. Heerlijk! Mijn gedachtereisjes gaan regelmatig naar Groot Brittannië en Stadtkyll.

  Beantwoorden
 3. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  In gedachten ben ik terug op Zakynthos die plek is voor mij echt magisch. Wij waren daar in het voor seizoen zoveel rust en zoveel mooie natuur.

  Beantwoorden
 4. Tessa
  Tessa zegt:

  Ik reis in gedachte ook regelmatig naar London en Liverpool. Mijn twee favoriete steden om te bezoeken. Hopelijk kan ik er weer snel in het echt heen!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)