Regel dit voor een geslaagde zomerse barbecue

barbecue

Zodra het lekker weer is, begint men weer massaal te barbecueën. Wat is dan ook een zomer zonder een aantal keer lekker de barbecue aan te steken? Een barbecue kun je zo simpel of uitgebreid maken als je wil. Of je nou met zes man allerlei verschillende soorten vlees op de barbecue legt of dat je met z’n tweeën alleen een burger maakt: een barbecue is een barbecue en hier zijn een aantal dingen voor nodig. Regel de volgende dingen als je een geslaagde barbecue wil regelen voor een groepje.

Zorg voor een goed werkende barbecue

Je kunt natuurlijk een avond barbecueën met een weggooi bbq die je voor een paar euro bij de supermarkt haalt. Voor een keertje kan dit wel, maar eigenlijk zijn deze dingen weinig waard. Het is slimmer om te investeren in een goede barbecue zodat je hier vaker van kunt genieten. Bovendien zal je merken dat het vlees van een ‘echte’ barbecue een stuk lekkerder is. Ga op zoek naar een eventueel goedkope bbq en geniet hier een lange tijd van! Het is het geld zeker waard, dus kijk er eens naar.

Maak niet te veel, maar zorg voor extra

Vaak is het zo dat je bij een barbecue erg overschat hoeveel eten je nodig hebt. Dan zit je al snel met allemaal vlees en andere dingen. Haal daarom nooit te veel. Probeer goed in te schatten hoeveel er ongeveer gegeten gaat worden. Eventueel kun je dingen in de vriezer laten voor het geval dat mensen toch nog extra willen. Dan heb je niet het probleem dat het al ontdooid is zonder dat het gegeten gaat worden. Maak ook niet te veel als het om bijvoorbeeld salade of andere hapjes gaat, want als het aan het eind van de avond weg moet is dat ook zonde. Je kunt natuurlijk ook altijd de restjes de volgende dag bij de lunch of het avondeten eten.

Plek voor iedereen

Als je wel eens een barbecue hebt gedaan zonder dat je een tafel had om van te eten, weet je hoe irritant het kan zijn om steeds met je bord op schoot te moeten zitten. Zorg ervoor dat iedereen aan een tafel kan zitten of in ieder geval een plekje heeft om zijn of haar bord makkelijk neer te zetten. Een picknicktafel is ideaal, maar een gewone tuintafel met stoelen is ook prima. Eventueel kun je kleine tafeltjes neerzetten als je met een wat grotere groep bent.

lees ook eens : het juiste cadeau voor een vriendin

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)