Qatar

qatar

Het is jullie misschien ontgaan, maar op dit moment zijn de wereldkampioenschappen voetbal bezig in Qatar. Normaal gesproken volg ik het voetbal niet zo erg, maar dit soort grote toernooien vind ik meestal wel leuk om te volgen. Ik heb er nog geen minuut van gezien, dat is deels omdat het niet uitkwam, maar vooral omdat ik gewoon niet wil kijken naar een toernooi dat zo fout is dat het eigenlijk niet meer erger kan.

De FIFA, de maffiose organisator van het toernooi roept heel hard dat politiek en sport gescheiden moeten blijven. En wat doen ze dan, ze organiseren een groot toernooi in een klein, door olie rijk geworden land. Als dat geen politiek statement is, dan weet ik het ook niet meer.

Geld was de enige drijfveer van de door en door corrupte FIFA. Ik moet eerlijk toegeven dat ik voor dit toernooi niet zoveel wist van Qatar. Ik wist dat het een islamitisch oliestaatje was in het Midden-Oosten en dat op zich beloofd al niet veel goeds.

Het is warm in Qatar…

Normaal gesproken worden dit soort toernooien in de zomer gehouden, maar vanwege de ondraglijke hitte in de woestijstaat Qatar is het naar de winter verschoven, zodat ze de stadions niet al te veel van airconditioning hoeven te voorzien. Terwijl de hele wereld op energie bezuinigt koelen ze daar complete voetbalvelden. Inderdaad ook in de winter!

Hoe heeft de FIFA het ooit in haar corrupte hoofd gehaald een dergelijk toernooi te organiseren in een land, dat daar absoluut niet geschikt voor is. U vraagt zich al af waar blijven die mensenrechten? Nou die doen er niet toe volgend de FIFA en in Qatar hebben ze daar niet eens een woord voor.

Bij het bouwen van de stadions zijn duizenden gastarbeiders direct of indirect omgekomen in de verzengende hitte, maar dat doet er blijkbaar niet toe. Als je enigszins afwijkt van wat de lokale norm is, ben je in dat land je leven niet zeker. Voldoende redenen om zo’n land niet uit te kiezen om een dergelijk groot toernooi te organiseren. Toch is de FIFA vooral verbolgen over het feit dat ze daar zoveel kritiek op krijgen. Ze leren er dus ook niks van. Wat mij betreft mogen ze de FIFA, die alleen de god van het geld vereerd, met onmiddellijke ingang afschaffen.

toch iets positiefs…

Toch zie ik iets positiefs in dit toernooi. De hele wereld kan zien wat een kutland Qatar is. Zoals gezegd heb ik nog geen minuut gezien van het sportieve deel van het toernooi en ik ben niet de enige. De eerste wedstrijd van Nederland werd nog altijd bekeken door ruim 4 miljoen mensen. Ze vergaten erbij te vertellen dat het ruim een miljoen mensen minder waren, dan normaal naar zo’n wedstrijd werd gekeken. Ik was één van dat miljoen.

Ik durf absoluut niet te beloven dat ik niet ga kijken als Nederland de finale haalt, ik ben tenslotte ook maar een mens. Stiekem hoop ik dat ik die keuze niet hoef te maken en dat Duitsland gewoon wereldkampioen wordt.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)