De jongen die geen miljoen won…..

postcode loterij

De postcode loterij zou vallen: vele miljoenen zouden op ons neerdalen. Mij persoonlijk laat het koud, ik heb nog nooit meegespeeld. Ik kon het dus op mijn gemakje aankijken. Dat doe ik wel, want die trekking van de postcode levert altijd weer eerste klas drama op. Zo ook deze keer. Kamal, die altijd meespeelt, had nu juist deze maand zijn loten niet betaalt. En…juist op zijn postcode vielen de miljoenen.
Nu kan ik me meer dan uitstekend voorstellen dat je veel en hartgrondig vloekt als op deze manier een miljoen aan je neus voorbijgaat. Zou ik beslist ook doen. Of Kamal gevloekt heeft weet ik niet.Maar wat ik wel weet, is dat hij het de postcode loterij ernstig verweet dat hij zijn loten niet had betaalt. Hij nam er zelfs een advocaat voor in de arm.

Ik zag hem op tv en kreeg zo’n medelijden met hem. Niet vanwege dat miljoen dat hij nooit zal krijgen, maar vanwege zijn absolute onvermogen ook maar iets over zichzelf te leren…
Alles en iedereen kreeg de schuld. De postcode loterij had hem moeten waarschuwen, de bank had het toch wel even van zijn spaarrekening af kunnen halen, als het niet op de betaalrekening stond? Hoeveel moeite was dat voor de bank geweest?

Waarschuwing

Hij werd ermee geconfronteerd dat hij wel degelijk gewaarschuwd was, maar niets had ondernomen…
In het programma zat Peter R. de Vries, bepaald mijn vriend niet, maar wel de enige die zo aardig was om tegen hem te zeggen: ”Jij bent toch verantwoordelijk voor wat er op je bankrekening staat? Jij moet daar toch op letten” “Moet ik dan ”, zei Kamal, “iedere dag op mijn bankrekening kijken?” “Ja”, zei Peter . R. Kamal schreef hem ter plekke af.

Arme Kamal, hij zal zijn hele leven de jongen blijven die een miljoen door de neus is geboord. Door de postcode loterij…. Zijn leven zou (dat weet ik zeker) veel leuker zijn wanneer hij de jongen was, die door zijn eigen slordigheid, een miljoen is misgelopen.
Aan je eigen slordigheid kan je wat doen… aan “oneerlijkheid” van anderen niet.
Uiteindelijk, maar dat is een persoonlijke en niet zo aardige overweging, zou hij aan dat miljoen niet zoveel gehad hebben. Iemand die het te veel moeite vindt zijn rekeningen in de gaten te houden, is een miljoen verbazingwekkend snel kwijt.

lees ook: loonslaaf of mazzelkont

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)