Persoonlijke ontdekkingstochten op tv, wie vindt het leuk?

persoonlijke ontdekkingstochten

Uit de titel heb je al kunnen opmaken dat ik geen fan ben, van al die persoonlijke ontdekkingstochten die op dit moment razend populair zijn.


Je hebt ze in alle maten en prijzen.
Andre van Duin die met Janny van der Heyden in een bootje ontspannen vakantie viert in eigen land. De zoektocht van Chazia Mourali naar wie nu toch de echte Puccini was. De streken van van Boven, de speurtocht van een kookboekenschrijfster naar echte streekproducten.
Ik denk dat je begrijpt wat ik ongeveer bedoel.

De hype van persoonlijke ontdekkingstochten begon bij Jeroen Krabbe

De hype van die persoonlijke ontdekkingstochten is een paar jaar geleden begonnen met Jeroen Krabbe zoekt van Gogh. Op zich een prachtige serie over het leven en werk van van Gogh. En daar valt genoeg over te vertellen. Tel daarbij op dat Krabbe een geboren verteller is, en je hebt top-tv.
Toen al vond ik het zonde en jammer dat er een dame naast Krabbe stond die oerdomme vragen stelde. ”En was hij daar gelukkig”, zei ze dan. “Neeee!!”, kon Krabbe dan declameren, “hij was daar diep en diep ongelukkig, hij…” En voort hobbelde Krabbe.

In de spin offs van dit programma werd het van kwaad tot erger. Andre en Janny leggen ergens met hun bootje aan. Er moet een manage met hele mooie paarden in de buurt zijn…waar zou die zich nu toch bevinden?? O daar komt een mijnheer aan gelopen. Verhip! Bent u de mijnheer van de manege?? Ja?? Nee?? Ja?? Of we naar de manege willen?? Nou dat moesten we dan maar doen he???

Zelfde bij kookprogramma’s-Speurtochten. Maken jullie bier ? Ja wij maken bier. O wat leuk, mag ik daar een flesje van?? Ja hoor hier heb je een flesje. O wat fijn, nou daar ga ik wat lekker mee koken. Ga je er mee koken??? O wat leuk!!!

Kortgeleden had ik het over het kinderprogramma Okkie Trooy. Ik keek het even terug. Het was kinderachtig en oubollig. Wat wil je het is meer dan veertig jaar oud.
Maar die persoonlijke ontdekkingstochten die ik noem, zijn geen haar beter. En die zijn niet eens voor kinderen gemaakt….

like Like
1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)