Over Kees van der Staaij

kees van der Staaij

Over Kees van der Staaij…

Wat valt er over Kees van der Staaij nou nog te zeggen, vraag je je af. Helaas best veel. Hij zit in de Tweede Kamer, namens de SGP. Hij is de fractievoorzitter. Dat wist u natuurlijk allemaal al, maar weet u ook dat Kees van der Staaij geradicaliseerd is? Waarschijnlijk wel, het was de laatste dagen lastig om hem niet te zien en te horen. Een geradicaliseerde christen in ons parlement, het moet niet gekker worden.

Kees van der Staaij heeft een hekel aan mensen die niet aan zijn normen en waarden voldoen. Voor deze afkeer heeft hij welbewust gekozen. Dit in tegenstelling tot de mensen die hij verafschuwt. Hij is dus bewust het slechte pad opgegaan. Nu kun je natuurlijk aandragen dat hij een slechte jeugd heeft gehad, dat zal ongetwijfeld zo zijn. Een zwaar christelijk opvoeding, het zal geen pretje geweest zijn. Ik ken echter legio mensen die ook een slechte jeugd hebben gehad en die niet geradicaliseerd zijn.

Kees van der Staaij is te vergelijken met Mohammed B en Samir A, geradicaliseerde moslims die het niet zo nauw hebben genomen met andermans leven. Ik noem hem vanaf nu dan ook maar Kees van der S.

Van der S. zit in ons parlement, er hebben mensen op die man gestemd, zoveel zelfs dat hij een zetel heeft verkregen. Ons kabinet leunt nog wel eens op zijn gedoogsteun. Ik zou niet gedoogd willen worden door deze man. Een regering met een beetje ruggengraat zou dat ook niet moeten willen.

Zijn nou al die mensen die op van der S. gestemd hebben ook slecht?

Nee natuurlijk niet, zij zijn slechts dwalingen. Ze zijn gevormd door hun christelijke opvoeding. Het trieste is dat ze de hemel, waar juist zij in geloven, nooit zullen bereiken.

lees ook : de mensen zijn niet aardig meer

like Like
14 antwoorden
 1. Manon
  Manon zegt:

  Ik ken Kees van der Staaij niet hehe, maar dat komt ook mede omdat ik politiek gewoon niet interessant vind. Juist door dit soort figuren. Ik kan daar heel slecht tegen.

  Beantwoorden
 2. Rory
  Rory zegt:

  Heel naar dit soort dingen. Waarom letten mensen niet wat meer op zichzelf in plaats van op een ander? En je normen en waarden opdringen (überhaupt opdringen van alles) vind ik een absolute no-go. Leuk berichtje van Arjen Lubach hierover trouwens (had ik net via Google gevonden. Iets met de hel voor Kees en dat er in de hemel genoeg bier is :)

  Beantwoorden
 3. Chicamoms
  Chicamoms zegt:

  Mee eens! Als iedereen nu doet waar hij of zij zich lekker bij voelt zonder een commentaar van een ander. Zelf is men gelukkig ook niet perfect en leg niet op alle slakken zout. Laten we wat luchtigheid erin houden!

  Beantwoorden
 4. Nadia
  Nadia zegt:

  Als iedereen zich nou eens eerst met zichzelf ging bemoeien en daarna met een ander dan waren we al een heel eind… Een beetje respect voor elkaar is tegenwoordig ook ver te zoeken, zo jammer! Ik vind het juist fijn dat we allemaal anders zijn, wat zou het anders saai worden zeg.

  Beantwoorden
 5. anneke de jong
  anneke de jong zegt:

  Hulde Irene voor je lef om dit gewoon te zeggen. Als iedereen elkaar respecteert en in zijn waarde laat had je deze blog niet eens hoeven schrijven. Maar ja, soms is het of we weer even terug in de tijd moeten gaan om de volgende stap voorwaarts te kunnen zetten.
  Dank voor je blog, hij is briljant! ps groeten aan van der S. mocht hij reageren.

  Beantwoorden
  • Irene
   Irene zegt:

   Dank je wel voor het compliment. Ik heb geaarzeld of ik hem wel wilde publiceren, omdat ik oprecht boos was toen ik hem schreef en uit boosheid komt meestal niet veel goeds.

   Beantwoorden
 6. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik zag de parodie op hem bij Lucky TV: hij zingt in een koor en zij hebben er hun eigen tekst achter geplakt. Het is niet fraai van een christelijke partij om zo onverdraagzaam te zijn. Daarom vind ik de parodie een goede zaak.

  Beantwoorden
 7. Melissa
  Melissa zegt:

  Jammer hoe er gedacht word over mensen die niet aan je normen en waarden voldoen. Alsnog kan je mensen wel gewoon respecteren en met rust laten ook al vind je hun normen en waarden misschien niet goed. Is al zoveel negatieve dingen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)