fbpx
Liefde en relaties

De mensen zijn niet aardig meer…

niet aardig meer
Felice
Geschreven door Felice

“De mensen, tegenwoordig”, zegt mijn buur-vriendin  die drie straten verder op woont. “zijn  gewoon niet aardig meer”
Ik stond haar stomverbaasd aan te kijken: mijn buur-vriendin is een opgewekt en vrolijk type. Helemaal niet het type “wat-is-de-wereld- toch-slecht en vroeger-was-alles-beter” Natuurlijk is ze dat niet: ik omring mij nooit – als ik het even kan regelen -met azijnkijkers en zuurgezichten.

Ik heb een onbegrensd en waarschijnlijk onverstandig geloof in de mensen. “Echt”, herhaalt B ( mijn buurvriendin)” gedag zeggen, groeten, dank je wel dat je opzij gaat voor mijn fiets…., het is er allemaal niet meer bij”
Het verbaasde mij echt. Als ik met de hond over het pad loopt dat dwars door ons wijkje gaat, groet ik Jan en Alleman en zij groeten vrolijk terug. Maar ik neem mijn buur vriendin serieus en besloot er eens op te letten.

Een paar dagen later werd er een pakje voor de buren drie huizen verderop afgegeven. Later op de dag gaat de bel. De buurman van het pakje. “Ik weet waarvoor je komt”, roep ik vrolijk en geef hem het pakje. Hij knikt, pakt het pakje, draait zich om  en verdwijnt. Ik kijk hem verbijsterd na…B spookt met een grijns om me heen.
“Toeval” , zeg ik resoluut tegen mezelf.

Zijn mensen echt niet aardig meer?

Maar een paar dagen later belandt er een ander pakje voor andere buren in onze gang. We gaan vooruit: deze buurman mompelt iets terwijl hij zicht omdraait, waar ik met een beetje goede wil “bedankt he” van kan maken.
Gelukkig heb ik veel goede wil…

Vorige week stond ik met een ( 1 ) last minute item in de rij voor de kassa. Net toen ik dacht: “vroeger was er nog wel eens iemand die je in zo’n geval even liet voorgaan”…..draaide de persoon voor me zich om en liet me voorgaan. Ik bedankte hem vriendelijk, dat spreekt

Maar nu vraag ik me af: hoe vaak mag je nog even voor als je met dat ene boodschapje in de rij voor de kassa staat?
Lieve lezers, doe mee met dit onderzoek en rapporteer wanneer niet en wanneer wel…

lees ook : de tussentijd is weg !

Like

Over de auteur

Felice

Felice

13 reacties

Geef een reactie