Over matrassen

matras

Ik ben zoals jullie weten erg van de duurzaamheid en van het hergebruik en zo. Maar een ding gooi ik rustig om de zoveel tijd weg en dan koop ik gewoon een nieuwe: mijn matras.
Matrassen worden op den duur door en door vies. ( ik zal hier niet verder over uitweiden, jullie hebben fantasie genoeg ) Dat is de reden dat ik bij matrassen niet voor duurzaamheid ben. Maar voor lekker nieuw en knisper knasper vers!

Een nieuwe matras

De aankoop van een nieuwe matras, was vroeger veel gedoe: wie, wat, waar en welke, moet ik nu toch aanschaffen.
Inmiddels heb ik geleerd dat er vele soorten matrassen zijn en dat het per persoon verschillende is, wat je lekker vindt en wat goed voor je is…De ene mens is nu eenmaal de andere niet!
Dankzij de nooit genoeg geprezen consumentenbond kwam ik er ook achter dat het duurste exemplaar, lang niet altijd de beste is.
In principe heb je :
1. latex matrassen
2. traagschuim / nasa matrassen
3. polyether matrassen
4. koudschuim matrassen
5. luchtgevulde bedden
6. pocketvering matrassen
7. binnenvering matrassen
8. watermatrassen.

wat moet een matras doen

Een matras moet de contouren van je lichaam kunnen volgen en ondersteunen. Een dikte van 15 cm is minimaal vereist, beter zijn de matrassen van 17-20 cm. Over het algemeen is een dikker exemplaar comfortabeler en biedt deze een langere levensduur. Maar wij wilden nu juist eentje met een kortere levensduur: immers om de zoveel jaar kopen we een nieuwe!
De hardheid is een eigenschap die voor het grootste gedeelte bepaald wordt door de matras. Hoe diep men in het bed wegzakt is afhankelijk van gewicht, vorm van het lichaam en de lighouding.
Wat je echt lekker vindt, dat is heel persoonlijk. En ook een beetje een kwestie van wennen. Vroeger vond ik een zachte matras prettig, tegenwoordig vind ik een harde veel fijner.

lees ook:  Staat er een mode item op je verlanglijstje?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)