Over ik en wij…..

gemeente

De straat werd opgehoogd en niet zo’n beetje ook. Veertig centimeter, dat is echt een heel eind. Dat betekent niet alleen dat iedereen zijn voortuin moet verhogen, dat betekent ook dat bomen en planten sneuvelen. Alle perken in de straat, gingen eraan. De gemeente haalde ze allemaal leeg.

De gemeente

Dat was, kan ik jullie geruststellen, geen groot verlies. De gemeente meet het tuin onderhoud in schoffelbewegingen. Per jaar zijn de perken in onze straat een zeer be-perkt aantal bewegingen toe bemeten.

Meestal net genoeg om de randen van de perken gedurende een tweetal weken onkruidvrij te houden.

Nu de perken er kaal bij liggen, ruiken een paar buurtbewoners onze kans en dienen een aanvraag in om drie perken te mogen onderhouden.
We willen pluktuinen kunnen maken, waar kinderen een bloemetje voor hun moeder mogen plukken en grote mensen verse kruiden.
Een perkje met kleine  fruitboompjes en bessenstruiken.

Eetbaar Alphen

De gemeente heeft zojuist haar speerpunten van beleid kenbaar gemaakt. “eetbaar Alphen” , is daar een van. Nou en maken wij eetbaar Alphen of niet? Ze zijn razend enthousiast.

Van wie is de openbare ruimte

Maar dan: dan loopt een boze buurman te hoop. Voor zijn deur geen fruitbomen: ratten, ongedierte, hij mot het niet. En het ergste is nog wel: hem is geen toestemming gevraagd. Dat de openbare ruimte van ons allemaal is, is een argument dat niet aan hem besteed is.

Hij weet van wanten, onze buurman en hij krijgt het voor elkaar. Ons project ligt noodgedwongen vijf weken stil. En dan bevinden voor en tegenstanders van het pluktuin idee zich in een zaaltje in het gemeenschapshuis.

De groenploeg praat over : kinderen kennis laten maken met de natuur en ze leren dat en aardbei niet uit het vriesvak van Albert Hein komt. Ruimte voor bijen en insecten, die immers met uitsterven bedreigd worden. We vertellen dat de wereld letterlijk versteend en dat we een tegenwicht willen bieden.
We ontmoeten boze buren, die in vele toonaarden maar een argument hebben. IK.

gemeente

En ik? Ik ga naar huis met maar een verlangen: een stevige borrel….

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)