Eat ice cream for breakfast day.

ice cream for breakfast

Ja, je leest het goed. Het is vandaag ice cream for breakfast day.
Ben je toevallig al uit bed? Onbijtje ook al achter de kiezen? Ja sorry dat is dan pech. Dan moet je een jaartje wachten. Want alleen op de eerste zaterdag van Februari is het “eat ice cream ect….”. Dus helaas….Maar nu je het weet, vergeet je het vast nooit meer.

ice cream for breakfast

Persoonlijk ben ik helemaal geen ijs liefhebber. Vroeger wel, maar toen ik alsmaar molliger werd, besloot ik wat kieskeuriger te worden in wat ik lekker vind. Geen geringe opgave, want ik ben de spreekwoordelijke kliko. Maar goed ik vind dus alleen nog maar Italiaans ijs lekker. Van fruit, met water gemaakt. Geen ijs van melk, dankubeleefd.

Maar ice cream for breakfast day, daar zou  ik aan mee willen doen. Omdat het kan. Omdat het toch een beetje dwars is…
Het doet me denken aan de verjaardagen toen de kinderen klein waren. Om deze dag feestelijk te beginnen voor we allemaal weer naar werk en school renden, serveerde ik hun favoriet toetje als ontbijt.

Het verbaasde mij dan ook totaal niet dat deze heugelijk ijsje-onbijt dag in het leven in geroepen door jawel…een moeder.

De moeder in kwestie was Florence Rappaport , ze woonde in de staat New York en bedacht het op zo’n vervelende zeur-zaterdag. Haar kinderen liepen te klieren en het sneeuwde al de hele ochtend ( sneeuw betekent daar meer dan die 3 vlokken die hier jaarlijks vallen )
En je begrijpt: haar kinderen liepen hier natuurlijk op school over op te scheppen en zo  werd ice cream for breakfast day geboren. Zo eenvoudig kan het zijn.

ice cream for breakfast

 

Het enige wat ik niet begrijp is dat dit gebruik al sinds de zestiger jaren in Amerika bestaat en dat het nooit is overgewaaid. Was dat misschien een kleine samenzwering van onze moeders?

 

 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)