Op stap met vriendinnen: Tips voor het huren van een auto

Wil je een dagje of enkele dagen op stap met jouw vriendinnen? Dan zorgt een auto huren voor meer vrijheid en plezier. Je bent hierdoor namelijk niet verbonden aan het openbaar vervoer of afhankelijk van iemand die jullie kan rijden. Zo rijden jullie gemakkelijk met alle vriendinnen door Nederland heen, bijvoorbeeld voor een roadtrip, dagje uit of weekendje weg. Hieronder geven we je meer informatie en tips voor het huren van een auto voor een korte periode.

Voordelen van een auto huren

Stel, je wilt graag een dagje of weekendje weg met jouw vriendinnen. Maar geen van jullie heeft een auto beschikbaar. Wat doe je dan? Door een auto te huren gaat jullie uitje alsnog door, zonder dat je rekening hoeft te houden met treintijden en toegankelijkheid met bussen. Wanneer je kiest tussen verschillende verhuurders, let er dan wel op dat deze een vestiging bij jullie in de buurt heeft. Of nog beter: kijk of ze meerdere vestigingen door het land hebben, zoals bijvoorbeeld Avis. Daarmee is het ook mogelijk dat je op een andere locatie de auto inlevert dan dat je hem ophaalt, mocht dat nodig zijn.

Samen weg met de auto

Het huren van een auto voor een korte periode wordt steeds populairder. Ga bijvoorbeeld een weekendje weg met vriendinnen en rijd langs de wijnroute in Zuid-Limburg. In het heuvelland vind je de zogenaamde Route des Vins, een wandelroute van 10 kilometer langs 5 wijngaarden. De perfecte plek om samen met jouw vriendinnen Nederlandse wijnen te proeven en te genieten van het uitzicht.

Behalve een weekend is een dagje samen weg ook erg leuk. Ga samen naar een stad, zoals Groningen of Amsterdam, en ga gezellig samen winkelen en sightseeën. Niks is leuker dan toerist in eigen land spelen.

Tips voor het huren van een auto

Wanneer je een auto huurt voor een vriendinnenuitje, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten voor een zo goed mogelijke ervaring. Hieronder geven wij onze tips.

  • Tip 1: Bedenk wat voor soort auto je nodig hebt. Dit is van verschillende factoren afhankelijk, zoals met hoeveel jullie zijn. Heb je genoeg aan een tweedeursauto? Of zijn jullie met meer en kan je beter een busje huren? Daarnaast is het goed om je te bedenken of je een navigatiesysteem of andere opties erbij wilt.
  • Tip 2: Kijk goed naar de voorwaarden. Wil je bijvoorbeeld dat meerdere mensen de auto mogen besturen? Bekijk dan in de voorwaarden of dit mogelijk is. Let ook op de eisen die gesteld worden aan alle bestuurders. Als laatste controleer je welke verzekeringen bij de auto zitten en wat er is verzekerd. Zo ga je goed voorbereid op reis.
  • Tip 3: Boek op tijd tijdens drukke seizoenen of populaire evenementen. Willen jullie weg tijdens een drukke periode? Maak dan vroeg van tevoren jouw boeking om verzekert te zijn van een huurauto.

Conclusie

Een uitje plannen met vriendinnen wordt nog gezelliger wanneer je een auto huurt voor volledige vrijheid. Kijk van tevoren goed wat voor type auto je nodig hebt en of de verzekeringen goed geregeld zijn. Kies voor jouw volgende uitje een huurauto van Avis bij één van onze vele vestigingen.

like Like