8 april: Draw a bird day

draw a bird

Je hebt er vast nog nooit van gehoord: draw a bird day.
Luister naar het ontroerende verhaal achter deze dag.

Hoe het allemaal begon

Het begint allemaal in Engeland in 1943. De kleine Dorie Cooper die o dit moment in het verhaal zeven jaar oud is, moet met haar moeder mee op ziekenbezoek bij haar oom.
Haar oom is op een mijn gestapt ( het is midden in de oorlog ) en terug gebracht naar Engeland om van zijn verwondingen te herstellen.
De oom is niet erg vrolijk, hij heeft zijn been verloren en ziet het leven somber in.

Kinderen hebben een goed gevoel voor wat er omgaat in volwassenen. Zo ook kleine Dorie.
Ze besluit haar oom wat afleiding te bezorgen en vraagt hem of hij een vogel voor haar wil tekenen.
Je snapt, oomlief’s hoofd staat wel naar wat anders, maar hij wil het kind ook niet teleurstellen. Dus hij accepteert het potlood en papier dat ze hem aanbiedt, kijkt naar buiten en tekent een roodborstje.

uit de mond der kinderen…

Als de tekening af is, zegt Dorie tegen hem dat hij echt geen geweldige tekenaar is, maar dat ze ondanks dat zijn tekening in haar kamer op zal hangen. Dat vond iedereen reuze schattig en grappig. Het bracht even wat alledaagse gezelligheid in een sombere omgeving. En iedere keer als Dorie kwam, tekende men vogels voor haar… Uiteindelijk hing de hele afdeling vol tekeningen van vogels.

Het noodlot wilde dat het meisje drie jaar later overleed bij een verkeersongeluk. Het verhaal wil dat haar kist bedolven was onder tekeningen van vogels. En dat iedereen die zich het meisje herinnerde, in het vervolg op haar verjaardag, op 8 april, een vogel tekende.

Wat moet je doen op draw a bird day?

Heel eenvoudig: pak een papier en een potlood. En teken een vogel, deel de tekening.
En doe dat volgend jaar weer.
Veel plezier morgen met Draw a bird !

Lees ook eens Zen, Karma en ander ongemak https://www.vrouwenpower.nl/zen-karma-en-ander-ongemak/

like Like
10 antwoorden
 1. Janet
  Janet zegt:

  De aanleiding is niet echt leuk maar wel mooi. Ik ben niet echt van het tekenen maar voor sommigen lijkt het me een mooie manier om eens creatief bezig te zijn.

  Beantwoorden
 2. Amy
  Amy zegt:

  Wat een bijzonder verhaal. Een tikje treurig, maar ook wel mooi. Ben niet zo’n held in tekenen, maar het is wel een mooie aanleiding om eens creatief bezig te zijn

  Beantwoorden
 3. Marcelina de Boer - Walma
  Marcelina de Boer - Walma zegt:

  Ze hebben ook werkelijk overal een dag voor he… haha. Ik vind deze wel leuk bedacht, alleen ik ben zo slecht in vogels natekenen. Ik probeer het regelmatig, maar niet altijd met succes helaas. Wel een leuke dag om elk jaar een poging te wagen ;)

  Beantwoorden
 4. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Wat een prachtig verhaal een goede reden om weer eens mijn potlood en papier uit de kast te pakken . Ik teken vooral bloemen maar een vogel moet ook lukken

  Beantwoorden
 5. lodi
  lodi zegt:

  Wat een mooie verhaal en een reden om vandaag mijn papier en potlood te pakken ( dat doe ik toch al wel) maar nu eens een vogel te gaan tekenen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)