Moeten de agenten van de racistische apjes ontslagen worden ?

racistische apjes

over racistische apjes, politiemannen en de denkwijze achter de apjes

De vraag stellen is haar beantwoorden. Als ik vond dat die heren met ijzingwekkende spoed op de keien moesten belanden, dan was mijn kop wel geweest : de agenten van de racistische apjes moeten ontslagen worden.  En daar had ik dan nog even een flink aantal uitroeptekens achter gezet.

Dus zodra je de titel hebt gelezen, weet je al, dat ik het niet eens ben met de roep om het ontslag van de dienders. Ook al vind ik hun racistische apjes heel verwerpelijk.

Of nee, dat is niet waar, die apjes zijn niet boeiend; het is de denkwijze erachter. Een denkwijze die je in staat stelt een groep mensen te betittelen als kut Marokkanen. Of erger.

de denkwijze achter de racistische apjes bestaat, of wij het leuk vinden of niet

Echter; hoe we het ook wenden of keren, die denkwijze bestaat. Sterker nog: die is wijd verbreid.
En door met veel misbaar een paar agentjes die elkaar vermaken met racistische apjes te ontslaan, maak je dat probleem niet minder. Je maakt het groter.

De heren wisten heel goed dat ze zich op  een onjuiste manier opstelden. Ze zaten niet voor niks in een stiekem app-groepje. Dus er is hoop zal ik maar zeggen. Wat nodig is, is dat de wetenschap “”dit mag niet” transformeert naar een gevoel: “zo wil ik niet zijn”

En volgens mij is die minder lastig dan het lijkt. In plaats van officieel berispt te worden, zouden de agenten een aantal gesprekken moeten voeren. Dat zouden gesprekken moeten zijn met een hoge ome, waar onderwerpen als: hoe komt het dat jij zo denkt, waar komt dat vandaan, hoe zou je het vinden als er zo over jouw gedacht wordt, ben je bij de politie gegaan, aan de orde komen.

Na die gesprekken krijgt elke agent een buddy met een kleurtje, of niet Hollandse ouders of what-ever. Ze moeten het een jaar met elkaar uithouden. Een keer in de drie maanden, is er een kort gesprek met de hoge ome.

Wedden dat ze zich na een jaar, kapot schamen voor hun racistische apjes? En dan zijn we precies waar we moeten zijn.
Racisme los je voor een deel op met wetten. De laatste wetten in de staat Georgia met betrekking tot het stemmen, laten zien hoe belangrijk wetten kunnen zijn.
Maar het andere deel los je op met een mentaliteitsverandering.  Dat kost tijd. Straf gaat sneller…

lees ook eens; Als je het niet begrijpt… of lees : het is maandag en het regent buiten

like Like
9 antwoorden
 1. Tamara
  Tamara zegt:

  Helaas gebeurd dit nog veels te veel en zie op Internet ook dat het beide Kanten op gaaz. Het blijft een lastig topic wat eigenlijk simpel zou kunnen zijn want voor mij is iedereen gelijk

  Beantwoorden
 2. Caroline
  Caroline zegt:

  Ik vind het gedrag ontoelaatbaar maar om dan iemand ontslaan? Ik zou die mensen eerst verplicht op cursus sturen zodat ze zich bewust worden van hun onacceptabele uitingen. Als het gedrag wordt herhaald ondanks waarschuwingen dan zou ontslag wel terecht zijn. Waar ik me meer bezighoud is, waar komt het vandaan? Waarom roept of appt iemand zoiets?

  Beantwoorden
 3. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik vind Racisme een lastig onderwerp. Persoonlijk is een mens voor mij een mens, blank donker lesbie homo hetro etc mensen zijn er in zoveel verschillende maten en soorten.
  Juist doordat dingen vaak al snel racistisch genoemd worden houd je racisme in mijn ogen in stand. Zoals conrows die je als blanke vrouw niet zou mogen dragen omdat de slaven dat vroeger moesten verbergen. Terwijl aan de andere kant donkere vrouwen in spanje op het strand dit vollop zetten. Het verleden is het verleden ben er trots op dat mensen jullie stijl met zoveel liefde en passie willen dragen.

  Of neem een discussie uit big brother. Een blanke man vertelde daar dat hij gediscrimineerd werd en racistisch behandeld in het buitenland omdat hij als blanke man niet met de bus mocht die was alleen voor de bevolking daar. Daarop reageerde een donkere vrouw dat blanke mensen niet racistisch behandeld kunnen worden. Die uitspraak stak mij echt tegen de borst want racisme is er in vele soorten en maten en werkt ook de andere kant op in mijn ogen.

  Maar goed ik probeer me dus niet te bemoeien met dit onderwerp en behandel iedereen gewoon met respect.

  Beantwoorden
 4. Manon
  Manon zegt:

  Ik heb dit nieuws bericht gemist denk ik, dus zonder alles erover gelezen te hebben kan ik geen mening geven. Ik weet niet in welke situatie het is gebeurd, in welke context etc.

  Beantwoorden
 5. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Ik vind dat onder andere politie een voorbeeldfunctie heeft en er voor iedereen zou moeten zijn. Zo’n buddy is misschien wel een goed idee.

  Beantwoorden
 6. Rory
  Rory zegt:

  Ik vind dit een ingewikkeld onderwerp. Racisme is iets wat gewoon niet kan. En toch gebeurt het. Naar mijn mening is het onacceptabel dat mensen in een voorbeeldfunctie dit soort appjes versturen. Of het nu privé is of niet. Het kan gewoon niet. Of ze berispt mogen worden? Zeker. Moeten ze ontslagen worden? Dat is niet aan mij.

  Beantwoorden
 7. Irene
  Irene zegt:

  Wat mij in dit hele verhaal het meest stoorde, was dat hun leidinggevende ze bleef betitelen als goede dienders, want als een ding duidelijk is in dit verhaal het zijn geen goede dienders, want ze hebben nodig een heropvoeding nodig.

  Beantwoorden
 8. Lindaschrijfthetop
  Lindaschrijfthetop zegt:

  Ik denk dat als je veel dezelfde personen foute dingen ziet doen, je een soort tunnelvisie krijgt. Die zeker niet goed te praten is.

  Beantwoorden
 9. rachel
  rachel zegt:

  ik wist al wel dat ze het onderling deden en ook op de werkvloer. familie zit bij de politie en daar hoor je ook vaak genoeg van en denk je echt dat ze zich kapot schamen als ze het terug lezen…nee dat denk ik niet ;)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)