Frituren is lekker en makkelijk, maar dan is er altijd achteraf die rommel

frituurpan

Patat en snackshapjes uit de frituurpan zorgen altijd voor een feestje. Mayonaise en ketchup erbij en smullen maar! Maar een frituurpan is voor meer lekkernijen de ideale oplossing. Denk bijvoorbeeld aan groenten zoals wortel, broccoli, bloemkool en selderij in een beslag van tempurameel. Garnalen of loempia’s in een knapperig jasje van bladerdeeg. Kippenvleugels voor bij de borrel. En vergeet de overheerlijke oliebollen en appelflappen niet! Het probleem begint als het frituurfeestje voorbij is. Dan moet het frituurvet of de olie uit de pan en moet de pan zelf van binnen en van buiten schoongemaakt worden. Ook de eventuele etensresten die achtergebleven zijn in het frituurmandj

e wil je graag verwijderen. Maar hoe doe je dat een beetje efficiënt zonder dat je er uren zoet mee bent? En hoe kun je het beste een airfryer schoonmaken? Helpen al die zogenaamde trucjes die je overal online leest eigenlijk? Of ben je toch aangewezen op een speciaal ontwikkelde ontvetter. In dit artikel nemen we de verschillende manieren om de rommel die achterblijft na het frituren onder de loep. 

Voorbereid frituren


Als je gaat frituren is het belangrijk om een paar dingen in de gaten te houden. Gebruik schone olie of vet dat speciaal bedoeld is om mee te frituren. Zet een raam open tegen de geur. Laat snacks uit de vriezer niet eerst ontdooien, maar frituur het bevroren. Wacht tot de olie of het vet goed op temperatuur is voor je er iets in gooit. Te koud en je snack wordt niet gaar en knapt open, te heet en je snack wordt van buiten zwart en blijft koud van binnen. 

De vaatwasser is je beste vriend


Als je klaar bent met frituren laat je de olie of het frituurvet afkoelen en giet je die in een lege fles. Bewaar dus de lege fles waar de olie of het frituurvet in heeft gezeten! Veeg het mandje en de binnenpan schoon met een stuk keukenpapier en plaats ze ondersteboven in de vaatwasser

.Geen vaatwasser?

Als je geen vaatwasmachine hebt of als niet alle onderdelen van je frituurpan erin passen kun je ook het volgende trucje proberen. Vul de binnenpan voor meer dan de helft met water en doe er een vaatwastablet bij. Doe het frituurmandje in de binnenpan en steek de stekker weer in het stopcontact. Stel de frituurpan in op 90 graden en zet hem aan. Wacht ongeveer 15 minuten en zet de frituurpan weer uit. Haal de stekker uit het stopcontact en spoel zowel de binnenpan en het frituurmandje goed af met heet water.

lees ook eens: een mooie badkamer is niet hetzelfde als een dure badkamer lees ook lente in je garderobe

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)