begin de dag met een lach

pruttelpotje

Ik begin de dag met een lach en…..mijn pruttelpotje

Volgens mij is het een oud rijmpje uit poesie-albums en gaat het nog verder, maar ik zou niet weten hoe.
Vandaag moest ik aan dat rijmpje denken, want zonder het te weten, breng ik het al eeuwen in praktijk.
Ik hou van de ochtenden, als de hele wereld zachtjes wakker wordt, word ik het ook…

Vroeg opstaan

Vroeg opstaan, nou ja rond half zeven, is voor mij dan ook geen probleem. Toen ik nog een jolige vrijgezel was, stond ik rustig op, zette mijn pruttelpotje voor de koffie op en… werd wakker. Een uurtje later fietste ik dan door een nog stil Maastricht, naar het station.

Gedaan is de rust met het pruttelpotje

Toen werd ik moeder. Bij alle angsten en veranderingen die je ondergaat als je moeder wordt, was er een die ik vergat. Je staat ’s morgens niet meer alleen op. Gedaan is de rust met het pruttelpotje. Er is een kind en dat kind wil aandacht en een schone luier.

Daar vond ik een oplossing voor: ik stond gewoon een kwartiertje eerder op. Dat heb ik jaren lang volgehouden. Eerst zelf wakker worden en dan de rest van het gezin. Inmiddels zijn de kinderen al lang het huis uit. Manlief heeft de geweldige gewoonte aangewend mij een kopje koffie te komen brengen. Ik neem het in dank aan en drink het op terwijl ik opsta…

Dan duik ik even achter de PC om daarna 7 minuten een work-out te doen, onder de douche te duiken en… mijn dag is weer goed begonnen!
Op die manier kan ik de hele wereld aan. Heus, ik kan het iedereen aan bevelen, ontwikkel een opstaan ritme dat bij je past, geniet van het wakker worden van jezelf en de wereld en de dag is van jou!

Vertel: hoe begin jij je dag?

lees ook: zonder bluf, is het leven suf

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)