Mijn ochtendjas en ik

ochtendjas

ze is roze, mijn ochtendjas

Hmmmm, het is zondagmorgen half acht en het regent. De buienradar zegt dat het de hele dag blijft regenen. En dat betekent een perfect excuus om he-le-maal niks te hoeven doen.
Een dag om de hele dag  je ochtendjas niet uit te komen en lichtelijk stinkend op de bank te blijven hangen.

Wat een heerlijk vooruitzicht. Maar wacht, vanmiddag zouden wij om een uur of vijf bij het kind dat in A woont zijn. Het kind dat in L woont komt dan ook. Nu is samenkomen met de kinderen ook een heel aangename vorm van niksen Dat betekent op zijn minst dat die pyjama wel uit moet. Ik zou me nog kunnen voorstellen dat manlief me voor de deur afzet en ik in mijn ochtendjas de drie trappen naar dochterlief ‘s appartement op ren. Maar we gaan ook tapas eten. Mijn kinderen houden veel van mij. Maar of ze mij in ochtendjas, lichtelijk stinkend mee willen hebben naar een tapas ( of ander ) restaurant ? Ik weet het niet. En weet je : ik ga de confrontatie niet aan. Sommige dingen moet je niet willen weten.

Gelukkig gaan we pas tegen een uur of vier weg en is de dag nog jong. Ik kruip achter mijn computer en redigeer een stuk op mijn andere site, wat me niet beviel. Daarna zet ik een aantal linken recht die krom stonden, dat alles gelukkig nog wel in ochtendjas.

daar vliegt mijn ochtendjas

Maar dan ga ik naar boven….Ik zet een workout aan en…daar vliegt mijn ochtendjas.
Als ik na 10 minuten uit ge-workd-out ben, loop ik de badkamer in.
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik niks te doen heb, ga ik altijd de badkamer soppen.
Dit keer weet ik me te beheersen en beperk me tot wc en wastafel voor ik onder de douche spring.

schoon en fris..

Schoon en fris, loop ik de slaapkamer in. Mijn ochtendjas ligt nog op de grond. Ik raap haar op en inhaleer even mijn hoogst persoonlijke eigen slaapgeur.
Dan hang ik haar op. “sorry”, zeg ik “volgende week zondag probeer ik het opnieuw. Goed?”

like Like
8 antwoorden
 1. Wanda
  Wanda zegt:

  Ik draag nooit een ochtendjas, heb er wel eentje hoor, maar die hangt braaf op een hangertje te wachten. Vind het gewoon niet fijn om een dag of een paar uurtjes zo rond te lopen, dan heb ik het gevoel dat mijn dag nog niet is begonnen of zo.

  Beantwoorden
 2. Tessa
  Tessa zegt:

  Ik draag echt nooit een ochtend jas. Eigenlijk alleen als ik ziek ben. Als ik zo’n dag als zondag heb, dan draag ik meestal een wijd zittende broek en een lang vest

  Beantwoorden
 3. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik vind het heerlijk om te nikssen maar voel me vaak schuldig.. vaak omdat ik ook maar 1 dag weekend heb, dus moet eigenlijk veel doen op die dag

  Beantwoorden
 4. Janet
  Janet zegt:

  Oh, ik kan heel goed niks doen hoor. Als ik een dag ‘niks’ te doen heb, dan bestaat mijn dag waarschijnlijk uit bankhangen in mijn pyjama, achter de laptop of televisie. Heerlijk dat soort daagjes.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)