#Metoo maakt mannen bang ? Wat sneu….

#metoo

#Metoo, schijnt mannen angstig te maken…..

Deze week zag ik de heer Plasman op tv. Meneer Plasman is advocaat en ik denk dat hij daar best trots op is; hij komt het in ieder geval regelmatig op de tv vertellen.

Ik zag hem in de uitzending “Laat op een”, de volgende dag was zijn verhaal ook in de krant te lezen.
Het verhaal van de mannen die bang zijn geworden door #Metoo. Straks komen ze in de problemen door hun gedrag…

Boos op #Metoo….

Meneer Plasman is serieus boos over #Metoo, want als je als man beschuldigt wordt, zegt hij, dan sta je direct al met 5-0 achter en daarom zijn de heren echt bang…

O jeminee! Mijn hart breekt, wat sneu nou toch,  wat onrechtvaardig!
Heeft de heer Plasman er wel eens bij stilgestaan, dat vrouwen al eeuwen 5-0 achter staan?
Heeft hij zich er wel eens in verdiept, hoe snel een vrouw haar reputatie kwijt kan zijn, zonder ook maar enige vorm van proces? Waarom denkt hij dat menig vrouw echt bang is om alleen over straat te gaan als het donker is? Heeft hij er wel eens over nagedacht wat een beperking van onze vrijheid dat is? Ik durf het toch wel wederrechtelijke vrijheidsberoving te noemen, want wat hebben wij vrouwen fout gedaan? Nou ja, behalve dat we vrouw zijn dan…

Die heren hebben natuurlijk best reden om bang te zijn. Ik weet bijna zeker dat ze allemaal van hun moeder hebben geleerd dat je met je vingers afblijft van andermans spullen.  Oké, je kan het een beetje grof vinden om borsten, billen en vagina’s spullen te noemen. Maar goed: het principe klopt! Het was niet van jou en dus mocht je er niet ongevraagd aankomen. Jullie wisten het best, lieve bange mannen.
Daarom zijn ze ook bang! Niet omdat ze zich schamen voor hun gedrag, maar omdat het misschien wel uitkomt…

De mannen hebben zich gemeld, volgens de  krant, omdat ze bang zijn dat hun gedrag in de publiciteit komt. Kennelijk niet omdat ze hebben ingezien dat ze zich verkeerd hebben gedragen…
Daar hoefden ze zich voor #Metoo ook helemaal geen zorgen over te maken. Vrouwen lieten het wel uit hun hoofd om ruchtbaarheid te geven,  aan dat onnette gedrag. Want dat kostte hen, bizar genoeg, niet alleen hun reputatie, maar het schaadde ook hun carrière!

Mannen die zich zo hebben gedragen, mogen van mij best een beetje bang zijn. Weten ze ook eens hoe dat is…

 

lees ook : what comes around…

like Like
11 antwoorden
 1. #Ma4kidsToo
  #Ma4kidsToo zegt:

  Ik ben een moeder van 4 kids, waarbij mijn ex aangeeft niet meer dan een weekend om de week te kunnen zorgen voor zijn kleine kinderen. Ook kan meneer geen alimentatie betalen, want hij is 50% ziek (overspannen/burnout) is druk bezig met het opzetten van zijn advocatenkantoor. Mijn ex geeft nu aan dat hij een gebruikelijke omgangsregeling heeft voor een man, en dat ik dus niet mag zeiken. En een rechter die daar gewoon in meegaat…..

  Helaas staan wij vrouwen nog steeds 5-0 achter.

  Beantwoorden
  • Felice Veenman
   Felice Veenman zegt:

   dat denk ik zeker dat ze dat lastig vinden !! Geconfronteerd worden met je gedrag is nooit leuk. Zeker niet als je er jaren mee wegkwam. Maar ik tegen protesteer is dat ze een potje zielig gaan doen. En de me-too beweging verwijten te doen wat ze zelf doen !!!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:  
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:  
:-(   
:unsure:  
;-)