Drie zaken die onmisbaar in de keuken zijn

onmisbaar in de keuken

Noem jij mij eens drie zaken die onmisbaar in de keuken zijn, werd mij gevraagd. Nou ik verzeker je, ik was even stil….. ( en dat gebeurt me niet snel )

Ik ben dol op koken, al in mijn studententijd stond ik erom bekend dat ik lekker kan koken, maar wat kan ik nu niet missen in de keuken?
Ik zou op dit moment geneigd zijn te zeggen : mijn broodbakmachine. Maar dat is natuurlijk klinkklare onzin: om brood te bakken is een machine fijn, maar nodig is het niet….

Wat dan?? Tja ….omdat ik al graag en veel kookte in een tijd dat ik een uiterst beperkt budget had, ben ik erg “creatief”  geworden. Een deegrol ?? Fles gaat ook prima! Van die dingen.

Onmisbaar in de keuken 1

onmisbaar in de keuken

Maar ineens wist ik het : goede messen! En dan bedoel ik goede messen. Goede messen zijn niet goedkoop. Maar ze zijn heerlijk. Wist je dat je bij een goed mes niet hoeft te “zagen” ? Je “duwt” het mes naar beneden en klaar! Goede messen zag ik bij Habitas Online en laat je door de prijs niet afschrikken, mijn messen gaan inmiddels al 25 jaar mee. Omgerekend waren ze spotgoedkoop!

en nummer 2

onmisbaar in de keuken

Als tweede vind ik een braad/stoofpan onmisbaar. Toen ik op kamers ging kreeg ik de braadpan van mijn oma, je weet wel, zo’n degelijk zwarte. Uiteindelijk begon de binnenkant te schilferen: na 40 jaar trouwe dienst heb ik hem naar de stort gebracht…
En een heel degelijke nieuwe gekocht: op zijn minst moeten mijn kinderen hier nog in koken. Van die stoofpotten waardoor het hele huis zo lekker ruikt…(waarom denk je dat zo’n pan onmisbaar is)

En tenslotte…

En tenslotte: een apparaat om koffie mee te zetten. Begrijp me even heel goed. Koffie mag van mij overal uit vandaan komen, behalve …..juist. Uit een cupje…a jakkkie bah.
Mijn dag begint na mijn eerste bak koffie, en die komt uit een espressomaker!

Goedemorgen!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)