5 dingen die je elke morgen tegen jezelf moet zeggen

mantra

een mantra….een goed idee?

In de Libelle kwam ik een artikeltje tegen met deze titel, nou jullie weten: ik ben een enorme kletskous. Manlief wil ik daar ook niet elk uur van de dag mee vervelen. Dus een paar tips wat ik in de ochtend tegen mezelf zou kunnen zeggen, nou die zijn best welkom.
Vol verwachting klikte ik het artikel aan. En wat moet ik elke dag tegen mezelf zeggen??

1“Vandaag is een goede dag”
2. “Ik hou van wie ik ben”
3. “Ik accepteer de dingen die ik niet kan veranderen”
4. “Wat is gebeurd, is gebeurd”
5. “Ik ben sterk”

Wil ik een mantra??

Jongens, meiden, kom nou , hou op, schei uit. Het is prima als je een soort van mantra hebt. In de morgen, een spreuk om jezelf op te peppen. Ik draaide maandenlang “I will survive” in de vroege ochtend. Gewoon om in een lekkere mood te komen. Ik kan me prima voorstellen dat als je in een behoorlijk verdrietige periode zit, je je zelf op pept met een tekst als, “Kom meid, de narigheid duurt niet eeuwig”
Ik geef onmiddellijk toe dat ik ook wel eens opsta en denk: vandaag wordt een leuke dag en als ie niet leuk wordt dan maak ik hem leuk.

Maar je kan toch niet, in alle ernst verwachten dat iemand voor de spiegel gaat staan, met nog ongekamde haren, slaap ogen en een enorme cafeïne behoefte, om dan deze 5 zinnen uit te spreken?? Om vervolgens de dag opgewekt en positief te beginnen??

Of wacht eens even, misschien ben ik te snel met mijn oordeel. Ik weet zeker dat als ik dit zou doen, ik me helemaal slap zou lachen om mezelf, waarschijnlijk haal ik regel 3 niet eens.
Lachend de dag beginnen: als dat niet positief is!

lees ook: de tussentijd is weg!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)