Lieve mensen van het dagelijks nieuws, zijn jullie niet een beetje hypocriet?

dagelijks nieuws

Lieve mensen in Nederland die ons van het laatste nieuws voorzien: ik heb een vraag.
Zouden jullie alsjeblieft willen ophouden met me te vertellen dat het warm is? Dat weet ik namelijk al… het is warm, heel warm, uitzonderlijk warm….
Dat is dus geen dagelijks nieuws he…dat kan ik zelf ook zonder jullie hulp heel goed constateren dat het al dagen lang warm is.

is het echt dagelijks nieuws dat…

Ik merk dat bijvoorbeeld door dat mijn vingers aan mijn toetsenbord kleven, waardoor ik nog meer tikfouten maak dan normaal.
Verder zal ik de gevoelige lezers-ziel sparen en niet uitweiden over T-shirts die aan mijn rug geplakt zitten. Het is ook niet nodig om op dit soort zaken in te gaan: het is echt geen dagelijks nieuws. En jullie T-shirts plakken net zo goed als de mijne…, toch?

records gebroken?

Ik wil ook helemaal niet weten, waar in Nederland het hitterecord met 0,1 graad is gebroken en is gestegen tot 40,1 graden. Bij mijn weten is hitte geen Olympisch kampioenschap. Of ik moet iets gemist hebben, sport is nu eenmaal, zeg maar, niet zo mijn ding…

lieve mensen van het dagelijks nieuws

Ik vroeg dit twee jaar geleden, ton we midden in een hittegolf zaten. Inmiddels zijn we alweer een paar hittegolven verder. Maar verandert is er niks….
De berichtgeving was precies hetzelfde, al die andere hittegolven lang….

Het valt me wel vaker op, lieve mensen van het nieuws, dat jullie berichten zo vaak herhalen. Als ik ‘avonds laat nog even door mijn nieuws app blader en ik doe dat de volgende ochtend weer, dan zie ik daar het nieuws wat ik gisteravond ook al zag! En dat terwijl de halve wereld, wakker was terwijl ik sliep. Er moet dus van alles gebeurt zij, terwijl ik in dromenland was. Vertel me daarover! Waarom denk je dat ik s morgens het nieuws weer op sla?

Stikstof nieuws

Iedereen is er inmiddels van overtuigd, dat er iets gedaan moet worden aan de stikstof uitstoot. Het zou leuk zijn als er een soort van kalender in het nieuws kwam, waarop we konden zien welke bedrijven of bedrijfstakken flinke stappen voorwaarts maken, welke stilstaan en welke zelfs nog meer stikstof produceren. Lekker overzichtelijk, voor iedereen direct in te zien en te begrijpen.
Zo blijft er in het nieuws ruimte en tijd over voor andere ook belangrijke zaken en achtergrond informatie.

En zo’n dagelijkse update brengt toch maar mooi in kaart wie zijn best doet en wie er een potje van maakt. Dat is voor iedereen leerzaam. Zeker voor de potjesmakers.
Zeg nu eens eerlijk lieve mensen van het nieuws, dat is toch vele malen boeiender dan iedere keer weer datzelfde uitgekauwde nieuws?

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)