Lieve mensen van het dagelijks nieuws, zijn jullie niet een beetje hypocriet?

dagelijks nieuws

Lieve mensen in Nederland die ons van het laatste nieuws voorzien: ik heb een vraag.
Zouden jullie alsjeblieft willen ophouden met me te vertellen dat het warm is? Dat weet ik namelijk al… het is warm, heel warm, uitzonderlijk warm….
Dat is dus geen dagelijks nieuws he…dat kan ik zelf ook zonder jullie hulp heel goed constateren dat het al dagen lang warm is.

is het echt dagelijks nieuws dat..

Ik merk dat bijvoorbeeld door dat mijn vingers aan mijn toetsenbord kleven, waardoor ik nog meer tikfouten maak dan normaal.
Verder zal ik de gevoelige lezers-ziel sparen en niet uitwijden over t-shirts die aan mijn rug geplakt zitten. Het is ook niet nodig om op dit soort zaken in te gaan: het is echt geen dagelijks nieuws. En jullie t-shirts plakken net zo goed als de mijne…, toch?

records gebroken ?

Ik wil ook helemaal niet weten, waar in Nederland het hitterecord met 0,1 graad is gebroken en is gestegen tot 40,1 graden. Bij mijn weten is hitte geen Olympisch kampioenschap. Of ik moet iets gemist hebben, sport is nu eenmaal , zeg maar, niet zo mijn ding…

lieve mensen van het dagelijks nieuws

Is het echt zo, lieve mensen van het dageijks nieuws dat er nog maar een  ding in de wereld belangrijk is: de hittegolf in Nederland ? Is Boris Johnson niet premier in Engeland geworden? Is Trump niet weer op een zogenaamd oorlogspad ? Slaat de ebola niet genadeloos om zich heen? Om maar eens een paar serieuze problemen te benoemen ?

opwarming van de aarde

Hoe komt dat dat ik opeens in het dagelijks nieuws vele artikelen tegenkom over de opwarming van de aarde? Waarom maak je je daar nu druk om? Dat zou toch een wekelijks wederkerende zorg van jullie moeten zijn.
Sterker nog: als jullie je daar eerder en vaker en langduriger druk over hadden gemaakt, waren we misschien al een stapje verder op weg om die opwarming tegen te gaan…

Nu de mussen van het dak afvallen en iedereen loopt te kreunen en te steunen, nu komen jullie wel.
Waarschijnlijk omdat je denkt dat we het nu wel willen horen.
Maar lievemensen van het dagelijks nieuws het is in mijn ogen niet jullie taak, te schrijven wat we willen horen, maar juist om te schrijven wat we niet willen horen…

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

:bye: 
:good: 
:negative:  
:scratch: 
:wacko:  
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose:  
:-) 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail:  
:-(  
:unsure:  
;-)