Leer gelukkig te worden, door anders te denken.

anders denken

Anders denken, is leuker dan je denkt!

Een Brits onderzoek dat meer dan 10 jaar heeft geduurd en dat werd uitgevoerd door de psycholoog Richard Wiseman laat zien dat gelukkige mensen wezenlijk anders denken dan ongelukkige mensen.
Nou , noem dat maar leuk zal je denken arme ongelukkige mensen!
Nee, het aardige aan het onderzoek is dat, het mogelijk blijkt, mensen die zich vaak ongelukkig voelen, wat van de denkwijze van de geluks-voelers aan te leren.
Ze kunnen het misschien niet spontaan,maar ze kunnen het zeer zeker leren.
Het basale verschil in denken is eigenlijk dat mensen die ongelukkig zijn, veel kijken naar ongelukkige dingen, mensen die zich gelukkig voelen ijveren actief om dat geluk ook te laten plaatsvinden.
Kijk hier naar een paar strategieën die de gelukkigen onder ons ( vaak onbewust ) toepassen.

Anders denken  strategieën

Leef in het nu

De tijd tikt meedogenloos elke seconde door en wat geweest is, haal je niet meer terug. Gelukkige mensen stellen dus, als het even kan, niks uit. En grijpen de gelegenheid als die zich voordoet. Want met “misschien morgen” laat je veel mooie gebeurtenissen aan je voorbij gaan. Dat je van mooie, leuke, spannende dingen meemaken gelukkig wordt, dat hoeft niemand uit te leggen..

Kijk in de spiegel en zie ….

Wie gelooft altijd geluk te hebben, stapt opener en optimistischer op dingen af. At geeft je een enorme voorsprong in dit leven! Vraag stralend iemand om je de weg te wijzen: en mensen zullen je op weg helpen. Stap op iemand af met de verwachting dat hij het ook niet weet, en de ander zal inderdaad zijn schouders ophalen. In het beste geval zegt hij “O, dan moet je recht door”

Weet dat geluk geen toeval is.
Toeval vindt plaats in het systeem, in het universum, zo je wil. Geluk is wat er met jou op persoonlijk niveau gebeurt. Gelukkige mensen hebben het vermogen om narigheid die op hun pad komt: je regent bv de hele dag kletsnat, niet op zichzelf te betrekken en hun aandacht vooral te richten op de lekkere warme chocolademelk na afloop.

Kijk aandachtig om je heen.
Tijdens zijn onderzoek ontdekte Wiseman dat mensen die zichzelf gelukkig vinden, opmerkzamer en wakkerder zijn dan ongelukkige mensen. Wiseman: “Ik vroeg beide groepen, een krant door te bladeren en mij te zeggen hoeveel foto’s erin stonden. De ‘ongelukkige’ groep was gemiddeld twee minuten aan het bladeren en tellen, de gelukkigen waren na een paar tellen klaar. Op de tweede bladzij stond namelijk de boodschap: Stop met tellen. Deze krant bevat 43 foto’s.”
Het is raar maar waar: hoe harder je soms je best doet, des te minder zie je. Dat komt omdat je dan teveel gefocust bent op “het goed doen” in plaats van op: wat gebeurt er??

Als je de neiging hebt te tobben en je met regelmaat het gevoel hebt dat het bij jou altijd tegen zit, kan het je helpen om eens naar deze geluksstrategieën te kijken. En ze eens uit te proberen.
Maar denk erom: verwacht er niet binnen 1 dag wonderen van, want dan word je pas echt ongelukkig.

lees ook: complimenten als smeerolie

Bron: Huffingtonpost

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)